Κρήτη

Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Πού σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη

Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ – Πού σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη

A-
A+
22/03/2019 | 13:31

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίες η φωτιά έχει σβήσει ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ρευματοδότηση σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες.

Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Αναφορικά με τα αίτια υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία προς αντικατάσταση του κύριου που παρουσίαζε προβλήματα και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Cretalive