Κρήτη

Κρήτη: Ο 4χρονος που είχε πέσει από το μπαλκόνι, το “πάλεψε” και βγήκε νικητής!

Κρήτη: Ο 4χρονος που είχε πέσει από το μπαλκόνι, το “πάλεψε” και βγήκε νικητής!

Πραγματικός «μαχητής» ο μικρός - Έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη της μέχρι τώρα ζωής του!

A-
A+
18/10/2018 | 12:20

Το 4χρονο αγοράκι που, πριν από πείπου δυόμιση εβδομαδες, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στα Χανιά με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οπού νοσηλευόταν διασωληνομένο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το αγοράκι που έδωσε την μεγαλύτερη μάχη της μέχρη τώρα ζωής του, βγήκε νικητής καθώς ο οργανισμός του αποδείχθηκε ισχυρός και καθημερινά η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε βελτίωση.

Η αποσωλήνωση του από τους γιατρούς πήγε καλά και η βελτίωση της υγείας του είανι ικανοποιητική, με αποτέλεσμα την Δευτέρα να βγει από την ΜΕΘ και να νοσηλεύεται στην στην Ορθοπεδική Κλινική προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατάγματα που είχε υποστεί.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως το αγοράκι βρισκόταν μόνο του στο σπίτι στα Χανιά, όταν έπεσε από το μπαλκόνι. Οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου είχε μεταφέρει τον τετράχρονο αλλοδαπό αρχικά στο νοσοκομείο Χανίων και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος, αναζήτησαν τους γονείς του παιδιού αλλά τότε διαπίστωσαν οτι ο 4χρονος ήταν μόνος στο σπίτι και έτσι, χωρίς να υπάρχει κανείς να το σταματήσει, βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε στο κενό.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες συνελήφθη η μητέρα του η οποία ισχυρίστηκε στις αρχές ότι βγήκε για λίγο έξω από το σπίτι για να μεταβεί στο μινι μάρκετ και θα επέστρεφε σύντομα, οπότε άφησε το αγοράκι μόνο του. Την ίδια ώρα ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν στη δουλειά.

Η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία που ακολουθείται τυπικά και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη για να βρεθεί δίπλα στο παιδί της στο νοσοκομείο.