Νότια Κρήτη

Με την 7η Γευσιγνωσία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου (φωτορεπορτάζ)

Με την 7η Γευσιγνωσία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου (φωτορεπορτάζ)

Σε ρόλο οικοδεσπότη τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τις συμμετοχές και απένειμαν αναμνηστικά.

A-
A+
12/08/2018 | 14:30

Κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας ήταν χθες το βράδυ η κεντρική αγορά του Πύργου, στο Δήμο Αρχανών- Αστερουσίων, όπου πραγματοποιήθηκε η 7η Γιορτή Γευσιγνωσίας, με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου.

Στην Γευσιγνωσία έλαβαν μέρος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Εθιάς, Ροτασίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Πύργου και η Ομάδα Μελίτακες ΚοινΣΕπ, οι οποίοι προσέφεραν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά εδέσματα με ντόπια και αγνά υλικά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου οργάνωσε και έφερε εις πέρας ένα εύρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή 05/08/ και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 11/08 με τη Γιορτή της Γευσιγνωσίας. Χοροεσπερίδες και γλέντια με παραδοσιακά κρητικά συγκροτήματα, θεατρική παράσταση, θερινό σινεμά στο δασάκι του Πύργου, ενημερωτικές εκδηλώσεις και ομιλίες για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και φυσικά η καθιερωμένη πλέον Γιορτή των Γεύσεων, ήταν μερικές από τις ποικίλες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Πύργο με πρωτεργάτη το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο.

 

Στην εκδήλωση της Γευσιγνωσίας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αστερουσίων κ. Ζεβεδαίος Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αρχανών- Αστερουσίων κ. Γιώργος Επιτροπάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Πύργου κ. Αντώνης Αντωνάκης, ενώ χαιρετισμούς έστειλαν ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Κοκοσάλης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Υγείας του Δήμου κα. Μαρία Καλαθάκη.

Ο Πρόεδρος του Πύργου Αντωνάκης Αντώνης με τον Π.Σ. Γιώργο Ματαλλιωτάκη

Τους παρευρισκόμενους και τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος Κωστής Παπαδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου, αναλαμβάνοντας σε ρόλο οικοδεσπότη να παρουσιάσουν τις παρασκευές και τα πιάτα που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι τα μέλη των Συλλόγων, στους οποίους και απένειμαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην 7η Γευσιγνωσία.

Σε ρόλο οικοδεσπότη ο Πρόεδρος, Κωστής Παπαδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου

 

Απονομή αναμνηστικού διπλώματος για τη συμμετοχή στον Μανώλη Βαρδάκη της ομάδας ΚοινΣΕπ “Μελίτακες” Πύργου.

 

Σε ρόλο “κριτικής επιτροπής” οι παρευρισκόμενοι που γεύτηκαν τα πεντανόστιμα πιάτα με παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας, σε εξαιρετικές παρασκευές και συνδυασμούς υλικών, αρωμάτων και γεύσεων.

Τους συγκεντρωμένους διασκέδασε με κρητική μουσική και χορό το συγκρότημα του Γιώργου Καλογιαννάκη.

Μια μικρή …γεύση της εκδήλωσης μπορείτε να απολαύσετε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί….