Νότια Κρήτη

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Τρείς νεκροί έχουν εντοπιστεί και 300 ψυχές έχουν διασωθεί.

A-
A+
03/06/2016 | 11:10

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων προσφύγων που επέβαιναν σε σκάφος νότια της Κρήτης σε διεθνή ύδατα.

Τρείς νεκροί έχουν εντοπιστεί και πάνω από 300 ψυχές έχουν διασωθεί, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της  ευρείας επιχείρησης διάσωσης εκατοντάδων  μεταναστών που επιβαίνουν σε πλοίο στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – προσφύγων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο διαχειρίζεται την επιχείρηση διάσωσης, ένας σκάφος τύπου αλιευτικού 25 μέτρων, εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται. Το σημείο που εντοπίζεται το σκάφος των μεταναστών βρίσκεται εντός του FIR Αιγύπτου η οποία έχει τον έλεγχο τη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Αρχικά ενημερώθηκε η ιταλική ακτοφυλακή και στην συνέχεια το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, ενώ στο σημείο κατευθύνονται δύο σκάφη του Λιμενικού, αεροσκάφος του Λιμενικού και ένα Super Puma της πολεμικής αεροπορίας.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι ήδη ενήμερη για την κατάσταση, ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί που θα μεταφερθούν οι ναυαγοί.

Οι πρόσφυγες πιθανόν να είχαν ξεκινήσει από τη βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία.