Νότια Κρήτη

Ο δρόμος του Αφραθιά : Ένα έργο που κόστισε πολλά χρήματα όμως δεν χρησιμοποιείται !

Ο δρόμος του Αφραθιά : Ένα έργο που κόστισε πολλά χρήματα όμως δεν χρησιμοποιείται !

Σήμερα γιατί δεν δουλεύει το έργο αυτό, και είναι χορταριασμένα τα σήματα, είναι απορία άξιον!

A-
A+
09/08/2018 | 17:30

Εκατοντάδες σήματα της τροχαίας, ένα σπουδαίο έργο, ευφάνταστο και ευρηματικό ως προς την εκπαίδευση που θα γινόταν σε νέους οδηγούς για την οδική συμπεριφορά τους, υπάρχει και σώζεται ακόμα εδώ στον Αφραθιά, κοντά στη “Ταβέρνα του Λαού”.

Σήμερα γιατί δεν δουλεύει το έργο αυτό, και είναι χορταριασμένα τα σήματα, είναι απορία άξιον!

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, αν είναι δωρεά κάποιου, ή αν είναι έργο του Δήμου.

Ένα βασικό πράγμα όμως πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε:
Τώρα που οι διευθύνοντες έχουν ρίξει κάτω τα χαρτιά τους, για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να μειωθούν τα τροχαία στη Μεσαρά, ας σκεφτούν πρώτα τους νέους οδηγούς, την εκπαίδευσή τους, ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνονται έξτρα μαθήματα εδώ στον Αφραθιά Τυμπακίου. Μπορούν κάλλιστα στο πάρκο αυτό, να γίνονται μαθήματα και από τους δασκάλους των σχολών περί κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και σε νέα παιδιά δωρεάν από ειδικούς. Και τα λέμε αυτά, μιας και ήδη υπάρχει μια έτοιμη υποδομή, και μια που η Μεσαρά έρχεται πλέον πρώτη σε τροχαία παγκοσμίως!.

Έτσι είναι μαθηματικά βέβαιο, πως αν κάθε Δήμος, διέθετε και από ένα τέτοιο πάρκο, τα τροχαία θα είχαν αρκετά μειωθεί στον τόπο μας, και κάποιοι γονείς δεν θα είχαν χάσει τα παιδιά τους στο άνθος της ηλικίας τους!

Κείμενο-Φωτογραφίες : Γεώργιος Χουστουλάκης

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.