Αγροτικά

Σεμινάριο για τα φαρμακευτικά φυτά

Σεμινάριο για τα φαρμακευτικά φυτά

«Φαρμακευτικά Φυτά. Από την παραδοσιακή και τη λαϊκή ιατρική στην επιστήμη».

A-
A+
15/10/2018 | 9:28

Σεμινάριο με τίτλο: «Φαρμακευτικά Φυτά. Από την παραδοσιακή και τη λαϊκή ιατρική στην επιστήμη», οργανώνει στο τέλος Νοεμβρίου το Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υλοποιείται στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας και τη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης.

Διδάσκοντες από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Κρήτης αλλά και προσκεκλημένοι καθηγητές από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και το Α.Π.Θ, καταθέτουν τη δική τους εμπειρία στα πεδία των επιστημών, Υγείας, Χημείας, Γεωπονίας, Διαιτολογίας- Διατροφής, Ιστορίας της Ιατρικής, Φαρμακευτικής Τεχνολογίας.
Το πρόγραμμα εστιάζει ειδικότερα:
Στην εκπαίδευση και καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών, καθώς και στην ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην έρευνα και αγορά για αξιοποίηση.
Στην ενημέρωση για τα αυτοφυή εδώδιμα και την εθνοβοτανική πρακτική τους, ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στην εκπαίδευση σε μεθόδους παραγωγής αιθέριων ελαίων και στις δυνατότητες αξιοποίησης τους.
Στην ανάδειξη της φαρμακοθρεπτικής αξίας λαχανευόμενων φυτών.
Στην εκπαίδευση σε εργαστηριακές τεχνικές παραγωγικής σκευασμάτων.
Το πρόγραμμα προβλέπει τόσο διαλέξεις όσο και εργαστηριακές ασκήσεις καθώς και επισκέψεις πεδίου στη φύση και στο αγρόκτημα του Τ.Ε.Ι.