Κρήτη

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου, το Ηράκλειο!

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου, το Ηράκλειο!

Τρομερή διάκριση για το Ηράκλειο

A-
A+
06/12/2018 | 16:40

Η διεθνής εταιρεία Euromonitor International, με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στις εκθέσεις διεθνών αγορών, δημοσίευσε τη λίστα με τις 100 πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες διακρίνονται και τρεις ελληνικές.

Μετά από έρευνα στις αφίξεις συνολικά 600 πόλεων, η έρευνα κατέληξε στις 100 δημοφιλέστερες επιλογές των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο για το ιδανικό city break.

Η Αθήνα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που συναντάται στη λίστα, στην 49η θέση, μία θέση υψηλότερη από την περσινή της κατάταξη. Για το 2018 σημείωσε 5,13 εκατομμύρια αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 7% συγκριτικά με το 2017.

Η δεύτερη ελληνική πόλη που συναντάται στις 100 κορυφαίες παγκοσμίως είναι το Ηράκλειο, διατηρώντας την 68η θέση που κατέλαβε και πέρυσι, καταγράφοντας 3,3 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις για το 2018.

Στην περίπτωση του Ηρακλείου, η έρευνα του Euromonitor στέκεται ιδιαίτερα στην ανοδική τάση της επισκεψιμότητας στην πόλη, η οποία είναι αυξημένη κατά 8%.

«Μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!»

«Επιβεβαιώνεται η καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους φορείς της πόλης και του νησιού. Γιατί το Ηράκλειο ήταν μόνο πόρτα εισόδου και εξόδου της Κρήτης. Αλλά τώρα δεν γίνεται πια μία… επιπόλαιη επίσκεψη στην πόλη. Το αντίθετο: Οι τουρίστες μας θα μείνουν από μία έως τρεις μέρες, θα ξοδέψουν χρήματα, θα επισκεφθούν τα ιστορικά μας μνημεία και βεβαίως θα απολαύσουν τη νυχτερινή ζωή του Ηρακλείου η οποία δεν ήταν φημισμένη, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι ανεβασμένη κι αυτή», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

«Η θέση αυτή μας δίνει ακόμα περισσότερη όρεξη για δουλειά και ενισχύει την πεποίθησή μας ότι καλά κάνουμε εδώ στο Ηράκλειο κι έχουμε βάλει όλους τους φορείς σε ένα τραπέζι, και συνεργάζονται. Πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να σας θυμίσω μόνο ότι το 2014 -15 η πόλη μας είχε μία μεγάλη μείωση στις επισκέψεις της. Τώρα, επειδή οι φορείς κατάλαβαν ότι το Ηράκλειο αξίζει να γίνει προορισμός, να γίνει city break, να περάσει δηλαδή ο τουρίστας και να έχει δυο – τρεις διανυκτερεύσεις εδώ, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Γκαραντσίνι έκλεισε μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη: «Είμαστε σίγουροι ότι στο μέλλον μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες , γιατί το Ηράκλειο είναι η πόλη των κρυμμένων θησαυρών! Και πρέπει αυτοί οι θησαυροί, πρώτα από τους Ηρακλειώτες και μετά από τους επισκέπτες μας, να βγουν στην επιφάνεια!».

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.