Ελλάδα

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Μιχελογιαννάκης!

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Μιχελογιαννάκης!

Αν και ο Ρωμανός σταμάτησε την απεργεία

A-
A+
08/12/2014 | 16:03

Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης συνεχίζει. Για έκτη ημέρα  ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης παραμένει έξω από την πλατεία Συντάγματος, ως απεργός πείνας! Ο γιατρός στο επάγγελμα-βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να βρίσκεται  έξω από το Σύνταγμα, κάνωντας πράξη την δήλωση του για απεργία πείνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον επίσης απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό,  ο οποίος χτες σταμάτησε την απεργία πείνας, στους Σύριους πρόσφυγες, αλλά και ως μέσο διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση που βιώνει-όπως δήλωσε- η χώρα! Η βροχή της Δευτέρας διάλυσε για λίγο το αυτοσχέδιο κρεββάτι του βουλευτή, ο οποίος όπως παραδέχτηκε άφησε για λίγο την απεργία και πήγε για έναν καφέ!

Νέα ανακοίνωση:

Σήμερα με νέα ανακοίνωση του ο κ. Μιχελογιαννάκης διευκρινίζει κάποια θέματα σχετικά με την πράξη του αυτή και καλεί τους έλληνες πολίτες να σπάσουν τον καναπέ και να διαμαρτυρηθούν. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Βρίσκομαι στην τρίτη ημέρα απεργία πείνας σύμφωνα με τα όσα είχα αναφέρει στο κείμενο μου και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα. Όσον αφορά τους Σύριους, εχθές το βράδυ όπου παραβρέθηκα στη βουλή στην ψήφιση του προϋπολογισμού, είχα συνάντηση με Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια ο οποίος με ενημέρωσε ότι θα τους εξασφαλίσει τα πολυπόθητα διαβατήρια καθώς και ότι τους είχε εξασφαλίσει στέγη. Όσον αφορά για τη στέγη, είχα συζήτηση με το συντονιστικό των απεργών, οι οποίοι μου απάντησαν ότι είναι κοροϊδία η εξασφάλιση της στέγης καθώς το κτίριο που πρόσφεραν ήταν κλειστό και ανεπαρκές το οποίο δεν μπορούσε να καλύψει καν στοιχειώδες ανάγκες. Επίσης, από το συντονιστικό με ενημέρωσαν ότι ο ρυθμός διαβατηρίων δεν ξεπερνάει τα 5 την ημέρα, άρα με απλά μαθηματικά, χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να βγουν διαβατήρια. Ερωτώ, μετά τους δύο θανάτους που είχαμε, πόσοι θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, με τις συνθήκες που αναγκάζονται να διαβιούν οι Σύριοι ; Ο κ. Κικίλιας μετά τις αφόρητες πιέσεις μου δεσμεύτηκε ότι αυτό θα το κοιτάξει. Θέλω να δηλώσω ότι αυτή την απεργία πείνας δεν την κάνω μόνο για τους πολιτικούς πρόσφυγες, την κάνω και για την ευθυνοφοβία των Υπουργείων να δώσει λύση, με κίνδυνο τον επικείμενο θάνατο ενός πολιτικού κρατουμένου. Την κάνω για την περιβόητη δήθεν διαθεσιμότητα, που κατά την κυβέρνηση δεν σημαίνει απόλυση, η οποία όμως είχε ως αποτέλεσμα απόλυση μεγάλου αριθμού καθαριστριών. Τέλος, την κάνω για να δώσω ένα συμβολισμό στους Έλληνες ώστε να σπάσουν τον καναπέ και να παλέψουν για την ανατροπή.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ”

μιχελογιαννακης απεργια συνταγμα

 

Πήγε και για καφέ!

Τις φήμες που θέλουν τον βουλευτή να άφησε την απεργία και να πήγε για καφέ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο ίδιος ο βουλευτής, τονίζοντας όμως ότι μετά τον καφέ, επέστρεψε στο χώρο του και θα συνεχίσει την απεργία!