Πολιτισμός

Συνέντευξη του διεθνούς φήμης κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη

Συνέντευξη του διεθνούς φήμης κιθαρίστα και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη

"Με την μαγεία της κλασσικής κιθάρας" το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 Cine Studio.

A-
A+
17/04/2019 | 8:00

Ο διεθνούς φήμης κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κλασικής κιθάρας, θα βρεθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Cine Studio στο Ηράκλειο.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις των Ennio Moriccone, Nino Rota, Erik Satie, Beatles, Queen, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων δημιουργών, διασκευασμένες μοναδικά από τον βραβευμένο μουσικό.

Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ανέκδοτες συνθέσεις του Παναγιώτη Μάργαρη, καθώς και κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στην νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Guitar Galaxy», η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

  • Κύριε Μάργαρη, καλώς ήρθατε στην πόλη μας. Πείτε μας δυο λόγια σχετικά με το τι θα μας παρουσιάσετε το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Cine Studio στο Ηράκλειο.

Καλώς σας βρήκα, είναι και για μένα μεγάλη χαρά που θα παίξω στο Ηράκλειο και γενικά που θα πραγματοποιήσω μια μικρή περιοδεία σε όλη την Κρήτη αυτή την περίοδο (18/4 Χανιά, 19/4 Ρέθυμνο, 20/4 Ηράκλειο, 21/4 Άγιος Νικόλαος). Η συναυλία του Σαββάτου έχει τίτλο «Με τη μαγεία της κλασικής κιθάρας» και θα σας παρουσιάσω διασκευές μου σε κομμάτια μεγάλων δημιουργών, όπως ο Nino Rota, ο Erik Satie, οι Beatles, οι Queen, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης κ.α. Επίσης , θα ακουστούν για πρώτη φορά κομμάτια από την επερχόμενη δισκογραφική μου δουλειά που θα έχει τίτλο «Guitar Galaxy» καθώς και κάποιες δικές μου ανέκδοτες συνθέσεις.

  • Τι σημαίνει κλασική κιθάρα για εσάς;

Η κλασική κιθάρα είναι η πιο πιστή μου σύντροφος. Είναι ένα πολυφωνικό όργανο, ο βασιλιάς των οργάνων κατά τη γνώμη μου. Είναι γεμάτη από ηχοχρώματα, λεπτές ποιότητες και δυνατότητες που δε σου δίνουν άλλα όργανα. Η κλασική κιθάρα είναι ο απόλυτος τρόπος έκφρασης για μένα. Δε θα ήταν υπερβολικό να πω ότι είναι όλη μου η ζωή

  • Έχοντας στο ενεργητικό σας πάνω από 1500 συναυλίες σε Ελλάδα, οι πωλήσεις των δίσκων σας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως και έχετε βραβευτεί από την Unesco για την προσφορά σας στον πολιτισμό και όλα αυτά σε νεαρή ηλικία. Νιώθετε να σας έχει καταβάλει κούραση μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες;

.  Είμαι άνθρωπος με πολλές ανησυχίες που συνεχώς βάζω στον εαυτό μου νέους στόχους ώστε να παραμένω δημιουργικός. Νομίζω ότι όσα θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να είναι σαν το φεγγάρι που ποτέ δε φεύγει από τον ουρανό. Να είναι τόσο ευδιάκριτα και καθαρά. Επομένως δεν κουράζομαι γιατί η πορεία μου στην μουσική είναι ένα διαρκής αγώνας, ένας στίβος μάχης που κρύβει νέες εκπλήξεις που θέλω συνεχώς ν΄ανακαλύπτω.

  • Ποια είναι τα σχέδιά σας από εδώ και πέρα;

Στις 11 Μαΐου θα πραγματοποιήσω για πρώτη φορά στην Αθήνα μια συναυλία με την Ελένη Βιτάλη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό. Μετά θα ακολουθήσει μια μικρή περιοδεία στην Γερμανία τα τέλη Μαΐου. Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο νέος προσωπικός μου δίσκος με τίτλο «Guitar Galaxy» και φυσικά προετοιμάζομαι και για την καλοκαιρινή μου περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.