Ελλάδα

Το καλύτερο γιατρικό για τον κορωνοϊό… είναι τα κόλλυβα!

Το καλύτερο γιατρικό για τον κορωνοϊό… είναι τα κόλλυβα!

A-
A+
13/01/2022 | 14:41

«Tρώει κόλλυβα για να ξεπεράσει τον κορωνοϊό»!

Ο λόγος για την γνωστή δημοσιογράφο του Mega Ανθή Βούλγαρη που αυτό το διάστημα απουσιάζει από το τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής «Kοινωνία ώρα Mega» την οποία συμπαρουσιάζει με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Η Ανθή Βούλγαρη, η οποία πριν λίγες ημέρες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, σε ζωντανή σύνδεση της εκπομπής σήμερα το πρωί της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου -μέσω Skype-  με το σπίτι της όπου αναρρώνει, αποκάλυψε στους τηλεθεατές και στον (εμβρόντητο) συμπαρουσιαστή της τι πρωινό τρώει κάθε πρωί για να ανακτήσει
τις δυνάμεις της, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επιστρέψει στο πόστο της.

«Ξέρεις τι έχω ανακαλύψει τον τελευταίο καιρό; Είναι δυναμωτικό και τρώω κάθε πρωί. Κόλλυβα! Έχω δει τεράστια διαφορά, είναι φανταστικό για πρωινό» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανθή Βούλγαρη, με τον συμπαρουσιαστή της να μένει -με το δίκιο του- άφωνος!

Τα κόλλυβα βέβαια είναι γνωστό ότι είναι μια εξαιρετικά τονωτική τροφή που δίνει ενέργεια με τα υλικά που περιέχουν με πρώτο και κύριο το σιτάρι που έχει μεγάλη διατροφική αξία. Πέρα από μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α (βοηθά στην σύνθεση των πρωτεϊνών, ενισχύει την οστική μάζα και γενικότερα διατηρεί τα κύτταρα του σώματος νέα και υγιή), σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και, σε βιταμίνη Ε (προστατεύει την βιταμίνη Α και τα αμινοξέα, και, είναι αντιοξειδωτική). Η κανέλα είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό  πολύ πλούσιο σε μαγγάνιο, που είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό του συνδετικού ιστού και των οστών. Το ρόδι αποτελεί μια πραγματική υπερτροφή που μπορεί να συμβάλλει στην παράταση της διάρκεια της ζωής μας. Τα αμύγδαλα  είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, ασβέστιο και φυτικές ίνες, ενώ τα καρύδια περιέχουν φυτικές στερόλες και αντιοξειδωτικά, ενώ είναι πλούσια σε σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο, βιταμίνες Ε και Κ.