Κρήτη

Χανιά: Καμία συμπλοκή Αξιωματικών του Λιμενικού λέει η ΠΕΑΛΣ

Χανιά: Καμία συμπλοκή Αξιωματικών του Λιμενικού λέει η ΠΕΑΛΣ

Έντονο φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα. 

A-
A+
19/09/2018 | 8:16

Έντονο φραστικό επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και ο Λιμενάρχης Χανίων, Σπύρος Πασσάκος, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα.

Ωστόσο, θέση στο επεισόδιο που σημειώθηκε  στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στα Χανιά, πήρε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, η οποία διαψεύδει οποιαδήποτε συμπλοκή, μεταξύ του Λιμενάρχη Χανίων και του Διοικητή της ΑΕΝ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σε συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψης της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. και της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Δυτικής Κρήτης στην ΑΕΝ Κρήτης και με αφορμή δημοσίευμα στα ΜΜΕ περί συμπλοκής μεταξύ στελεχών του Λ.Σ., του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ και του Διοικητή της Σχολής ενημερώνουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως κάτωθι:

Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. δια του Προέδρου της Πασσάκου Σπυρίδωνα και η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Δυτικής Κρήτης μετέβη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και ενόψει της επικείμενης αναβάθμισης της ΑΕΝ σε υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια κλπ., στην ΑΕΝ Κρήτης προκειμένου ευχηθούν στα στελέχη του Λ.Σ. που υπηρετούν σε αυτή καλή εκπαιδευτική χρονιά και συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ΑΕΝ Κρήτης.

Δυστυχώς, μετά απο δεκάλεπτη περίπου συνομιλία, μεταξύ των συνδικαλιστικών φορέων του Λ.Σ. και του στρατιωτικού προσωπικού της ΑΕΝ, ο Διοικητής της Ακαδημίας εισήλθε εντός του χώρου και απαίτησε απο το στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας να εξέλθει της αιθούσης και απο τους τους συνδικαλιστικούς φορείς να διακόψουν τη συζήτηση.

Ως εκ τούτου ουδέποτε υπήρξε συμπλοκή.

Παράλληλα ενημερώνουμε οτι στη συζήτηση συμμετείχε μόνο στρατιωτικό προσωπικό της Ακαδημίας καθώς το εκπαιδευτικό έτος αρχίζει την 01-10-2018.

Η ΠΕΑΛΣ έχει υποβάλει στην Στρατιωτική Ηγεσία σχετική αναλυτική περιγραφή επί των ανωτέρω”.

Ωστόσο, εχθές ο λιμενάρχης μετά το περιστατικό ανάφερε χαρακτηριστικά στο parakritika.gr, ο κ. Πασσάκος… 

«Πήγαμε για επίσκεψη λόγω του ανοίγματος της ΑΕΝ την 1η Οκτωβρίου. Συναντηθήκαμε με κάποιο από το ένστολο προσωπικό κι ενώ μιλούσαμε, βγήκε ο Διοικητής από το γραφείο του και άρχισε τις φωνές. Παρά το ότι ο κ. Κουβάτσος είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή μας με σχετικό σήμα από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, μας διέταξε να φύγουμε, μας έλεγε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος εκεί και έλεγε ότι το προσωπικό θα υποστεί τις συνέπειες».

Πρόσθεσε δε, ότι συνέστησε στον κ. Κουβάτσο να ηρεμήσει και το κλιμάκιο θα έφευγε μετά το τέλος της ενημέρωσης.

«Δυστυχώς, ο κ. Διοικητής συνέχισε να φωνάζει και να μας απειλεί με αναφορές. Σε τέτοιο σημείο, που κάποιες γυναίκες συνάδελφοι τρόμαξαν. Του είπα, κε Αντιπλοίαρχε αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Αντί να σταματήσει, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο και μου έλεγε σε έντονο ύφος να περάσω έξω», πρόσθεσε ο κ. Πασσάκος.

«Υπήρξε ένταση. Υπάρχουν και μάρτυρες. Θα υπάρξει επιστολή από εμάς προς τον Αρχηγό και στον Υπουργό, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την ΑΕΝ. Υπάρχουν σφοδρά παράπονα για τη συμπεριφορά του προς το προσωπικό και σε εμάς», κατέληξε ο κ. Πασσάκος.

Το περιστατικό έφτασε άμεσα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που διέταξε ΕΔΕ και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ρίξει φως σε ένα επεισόδιο που αμαυρώνει το Σώμα και ρίχνει βαρειά σκιά στην Ακαδημία Χανίων!