Νότια Κρήτη

H Νότια Κρήτη σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο

H Νότια Κρήτη σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο

Κόκκινο" χτυπά η επικινδυνότητα για πυρκαγιά το Σάββατο 10 Αυγούστου σε όλη την χώρα.

A-
A+
09/08/2019 | 19:21

Κόκκινο” χτυπά η επικινδυνότητα για πυρκαγιά το Σάββατο σε όλη την χώρα. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή πανελλαδικά με την ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου που περιλαμβάνει διασπορά πυροσβεστικών και μικρότερων οχημάτων αλλά και έκτακτα περίπολα υπαλλήλων και αξιωματικών, προκειμένου η επέμβαση να είναι άμεση όπου παρουσιαστεί ανάγκη.

Αυξημένα αναμένεται να είναι τα μέτρα και στην Κρήτη, καθώς ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται στο επίπεδο “3”.

Την ίδια ώρα , σύμφωνα με το meteo.gr, η άνοδος της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων που αναμένουμε το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 θα οδηγήσει τοπικά σε περιοχές της Νότιας Κρήτης σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον πυρο-μετεωρολογικό δείκτη ο οποίος υπολογίζεται επιχειρησιακά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020 DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών.

cretalive.gr