Νότια Κρήτη

260.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από τον Αν. Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση

260.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από τον Αν. Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση

Τα ευχάριστα νέα όμως για την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη δεν σταματούν εδώ.

A-
A+
10/07/2018 | 11:10

Μια νέα χρηματοδότηση ύψους 260.000 ευρώ εγκρίθηκε για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Άγιο Ιωάννη -Μαλάκι. Πρόκειται για ένα έργο διαδημοτικού χαρακτήρα που εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή μας με νέους κάθετους συνδετήριους δρόμους από βόρεια προς νότια και το αντίστροφο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτση για την έγκριση της χρηματοδότησης σε συνέχεια της συνάντησης τους, έπειτα από σχετική στήριξη του αιτήματος από τον Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού, κατά την διάρκεια των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ξανθό για την συμβολή του την ουσιαστική στήριξη του προς τον Δήμο μας.

Τα ευχάριστα νέα όμως για την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη δεν σταματούν εδώ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενέκρινε χρηματοδότηση 90.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί υπαίθριο θέατρο στον Άγ. Ιωάννη αλλά και για την καλύψει αναγκών του Πολιτιστικού Συλλόγου. Η χρηματοδότηση προέκυψε έπειτα από συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, με παρέμβαση του συντοπίτης μας Παριφερειακού Συμβούλου Νίκου Κακογιαννάκη, προκειμένου να υποβληθεί το σχετικά αίτημα από εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν πατήρ Ιωάννης Μυγιάκης,  ο κ. Βασίλης Θεοδωράκης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, ο κ. Κώστας Αδελιανάκης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, η κ. Αργυρώ Κατσουλάκη Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου,  η κ Χρύσα Καλιγιάννη Γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου και ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μανώλης Ζαμπετάκης.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε τον κ Αρναουτάκη για την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας, τον κ Κακογιαννάκη για την συμβολή του, τους συμμετέχοντας στην συνάντηση και βέβαια τον π. Ιωάννη για την δωρεά του οικοπέδου από την ενορία προκειμένου να κατασκευαστεί το θέατρο. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ανάγκη o τόπος και θα καλύπτει της πολιτιστικές δράσεις της ευρύτερη περιοχής

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.