Πολιτική

Ανακοινώνει τους πρώτους υποψηφίους της “Ενωτικής Κίνησης” ο Σταύρος Ξυλούρης

Ανακοινώνει τους πρώτους υποψηφίους της “Ενωτικής Κίνησης” ο Σταύρος Ξυλούρης

Νέα πρόσωπα με αγάπη για τον τόπο και ενδιαφέρον για τα κοινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

A-
A+
24/12/2018 | 7:45

Εξελίξεις στην πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Γόρτυνας από την παράταξη “Έλλωτις”: Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας και τον επικεφαλής Σταύρο Ξυλούρης, ο οποίος μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δημαρχιακό αξίωμα στις εκλογές του Μαΐου 2019, προχωρά στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα απαρτίζουν τον κορμό του ψηφοδελτίου του. 

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο κ. Ξυλούρης στην διακήρυξή του, δεν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάρτιση συνδυασμών για τα συμβούλια των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, αφήνοντας ελεύθερες τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν οι ίδιες τους ανθρώπους που θέλουν να τις εκπροσωπήσουν.

Ως εκ τούτου η ανακοίνωση των ονομάτων αφορά αποκλειστικά και μόνο το Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού, το οποίο μάλιστα μετά και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προκύπτει κατά τι επαυξημένο στις τρεις από τις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γόρτυνας (Αγία Βαρβάρα, Γόρτυνα, Κόφινα) όπου ο νόμος δίνει πλέον το δικαίωμα να δώσουν υποψηφιότητα μέχρι 12 άτομα, διατηρώντας σταθερό τον αριθμό των 5 ατόμων στη ΔΕ Ρούβα.

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Δέσποινα Σπαντιδάκη

Η γνωστή στιχουργός, στιχοποιός, συγγραφέας και μαντιναδολόγος Δέσποινα Σπαντιδάκη με καταγωγή από τους Στόλους του Δήμου Γόρτυνας θα είναι για πρώτη φορά υποψήφια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη.

Στο ενεργητικό της καταγράφονται σπουδαίες συνεργασίες με δεξιοτέχνες της κρητικής λύρας και της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, για τους οποίους έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών, ενώ έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με συλλογή από μαντινάδες που έχει εμπνευστεί και συνθέσει η ίδια. Την διακρίνει ιδιαίτερη αγάπη για την γενέτειρά της, για την παράδοση, τη μουσική και τον πολιτισμό.

Η ίδια ανακοινώνει την υποψηφιότητά της στο πλευρό του Σταύρου Ξυλούρη επισφραγίζοντας τη συνεργασία τους με δύο μαντινάδες, τις οποίες συνέθεσε αποκλειστικά για την περίσταση.

-“Της Γόρτυς ο πολιτισμός, ο τόπος κι οι αξίες,

στο χρόνο για να κρατηθούν θέλουν πολλές θυσίες…”

-“Δίπλα σου θα ‘μαι άρχοντα κι απόγονε του Δία,

Σταύρο Ξυλούρη, η Γόρτυνα, θέλει στην εξουσία…

Γιάννης Καπαρουδάκης

Ο Γιάννης Καπαρουδάκης είναι ένας νέος άνθρωπος, 28 ετών που αποφάσισε μετά τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τους Αγίους Δέκα και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ανοίγοντας το δικό του εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στις Μοίρες. Είναι ιδρυτικό μέλος και ηθοποιός της Θεατρικής Ομάδας “Θέατρο Δίχως Όνομα” και έχει συμμετάσχει σε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, εκφράζοντας το πηγαίο χιούμορ και τη δημιουργική φαντασία του. Είναι εν ενεργεία Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Δέκα.

“Η πρόσκληση του υποψηφίου Δήμαρχου Γόρτυνας, Σταύρου Ξυλούρη να συμπορευτώ στην “Ενωτική Κίνηση του Δήμου Γόρτυνας-Ελλωτίς” και να είμαι υποψήφιος, ήταν εξαρχής πρόκληση και συνάμα ένας τρόπος να συμμετέχω πιο ενεργά στα Κοινά και στα προβλήματα του τόπου. Ως δημότης του Δήμου Γόρτυνας θέλω μαζί με τους πολίτες της Γόρτυνας να προσπαθήσουμε για την Ανάπτυξη του Δήμου μας, ενός Δήμου που μπορεί να έχει αρκετά προβλήματα, έχει όμως και προοπτικές να γίνει παραγωγικός και να κάνει Έργα με πράξεις και ΟΧΙ με λόγια”.

Βαλεντίνα Καράτζη

Ιδιωτική υπάλληλος με καταγωγή από το Λαράνι, είναι παντρεμένη και κατοικεί μόνιμα στις Ατσιπάδες του Δήμου Γόρτυνας. Για τη Βαλεντίνα η εμπειρία των εκλογών δεν είναι άγνωστη, αφού η ίδια είχε λάβει μέρος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές συμμετέχοντας ως υποψήφια στο τοπικό ψηφοδέλτιο της κοινότητας των Άνω Ακρίων με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Γόρτυνας. Αυτή τη φορά όμως επέλεξε να είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Ξυλούρη.

“Γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ τον κ. Σταύρο Ξυλούρη για την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητά του. Είναι ένας άνθρωπος δυναμικός και τολμηρός με βούληση να κυβερνήσει το Δήμο και να δώσει λύση στα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν. Επειδή ζω σε ένα ορεινό χωριό, γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει εγκατάλειψη και αδιαφορία. Άθλιοι δρόμοι, διαλυμένες υποδομές, κατεστραμμένες γεωτρήσεις και λιμνοδεξαμενές, ανυπαρξία υποδομών άρδευσης, συνθήκες που πλήττουν καίρια το εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση για το καλό των παιδιών μας, για το καλό όλων μας”.

Κώστας Κοσόγλου

Ο Κώστας Κοσόγλου γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στο δημοτικό διαμέρισμα του Σοκαρά, είναι απόφοιτος του ΤΕΕ Ηλεκτρολογίας και εργάζεται ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ στο πρακτορείο Μοιρών. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών.

“Στις αυτοδιοικητικές εκλογές που αφορούν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, δηλώνω τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης “Ελλωτίς: Ενωτική Κίνηση Δήμου Γόρτυνας” με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταύρο Ξυλούρη. Είναι πια καιρός να συμπορευτούμε Όλοι Μαζί για ένα κοινό σκοπό που θα μετριέται με Πράξεις και Έργα, και θα έχει αντίκρισμα στο συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Νιώθοντας απόλυτα το αίσθημα της ευθύνης στις προσδοκίες των πολιτών, πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από κριτήρια και προϋποθέσεις που πιστεύω ότι εκπληρώνει η Ενωτική Κίνηση και ο ίδιος ο αρχηγός. Δεσμεύομαι να δώσω έναν όμορφο αγώνα με την πεποίθηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει την επιλογή μου”.

Κωνσταντίνος Λαμπράκης τ’ Γεωργίου (Καραμούζος)

Ο Κώστας Λαμπράκης, γνωστός και ως “Καραμούζος” κατάγεται από τον Κρότο, ένα μικρό χωριό στις παρυφές των Αστερουσίων και εργάζεται ως νοσηλευτής σε ιδιωτική πολυκλινική του Ηρακλείου. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση και σ’ αυτό συνέβαλαν η επιθυμία του να δραστηριοποιηθεί πιο άμεσα στα τοπικά δρώμενα τα οποία λόγω καταγωγής παρακολουθεί και πληροφορείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

“Γνωρίζω και εκτιμώ τον Σταύρο Ξυλούρη, παρακολουθώντας την προσπάθεια που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια να αναδείξει προβλήματα, να συνεισφέρει στην οικονομική ανασυγκρότηση και στο νοικοκύρεμα του Δήμου, να αναδείξει και να αξιοποιήσει τις πολιτιστικές και ιστορικές δυνατότητες της περιοχής. Πιστεύω ότι με την υποψηφιότητά μου θα μπορέσω από την πλευρά μου να προσθέσω την εμπειρία μου στο χώρο της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών που τόσο έχει ανάγκη η ύπαιθρος. Οι υποδομές υγείας πρέπει να ενισχυθούν και να στελεχωθούν με προσωπικό, τα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλοβοήθειας πρέπει να συνεχιστούν και νέες υποδομές ψυχιατρικών υπηρεσιών και οικογενειακής υποστήριξης να δημιουργηθούν. Για όλα αυτά δηλώνω συναγωνιστής στο πλευρό του Σταύρου Ξυλούρη για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές”.