Νότια Κρήτη

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Χάρακα για μια …παρατήρηση

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Χάρακα για μια …παρατήρηση

Αφορμή για το αιματηρό επεισόδιο ήταν μια παρατήρηση που έγινε για τα βρώμικα νερά της καρότσας.

A-
A+
11/01/2019 | 11:18

Ανάστατη είναι από χθες Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η τοπική κοινωνία στο Χάρακα του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων μετά από ένα απίστευτο επεισόδιο που σημειώθηκε με εμπλεκόμενους δύο συγχωριανούς με τον ένα να τραβά μαχαίρι και να τραυματίζει ευτυχώς ελαφρά τον άλλο για μια παρατήρηση που του έκανε.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι και με σημείο αναφοράς αρχικά το σχολείο του Χάρακα, όπου σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε το θύμα, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα και λυράρης ηλικίας περίπου 41 ετών, συναντήθηκε με το δράστη, ο οποίος είχε παρκάρει το φορτηγό αυτοκίνητο του σε απόσταση αναπνοής και με το που άνοιξε την πόρτα της καρότσας όλα τα βρώμικα νερά έπεσαν μέσα στην αυλή του σχολείου.

Ο 41χρονος το είδε και τόλμησε να του κάνει την παρατήρηση. Ο δράστης, ηλικίας 44 περίπου ετών αγρότης στο επάγγελμα, έφυγε θυμωμένος, και λίγη ώρα αργότερα τον περίμενε κοντά στο σπίτι του, όπου μετά από έντονο διαπληκτισμό, έβγαλε το μαχαίρι που κρατούσε πάνω του και του επιτέθηκε, τραυματίζοντας τον ευτυχώς ελαφρά στα χέρια.

Το θύμα, μετά τις πρώτες βοήθειες, υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ του Πύργου με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος ακόμα αναζητείται. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης στη διάρκεια του αυτοφώρου οι Αρχές είχαν προσαγάγει χθες το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα τη σύζυγο του δράστη στο ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του συζύγου  μαζί της και φερόμενου ως δράστη του αιματηρού περιστατικού, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί στις αρχές.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έκπληξη, καθότι οι δύο οικογένειες τα σπίτια των οποίων βρίσκονται μάλιστα και σε κοντινή απόσταση στο Χάρακα, δεν φέρεται να είχαν διαφορές στο παρελθόν για να οδηγηθούν σ’ αυτό το σημείο.