Νότια Κρήτη

Βόλτα με το ‘Κάμπριο’ στην Μεσαρά! (φωτό)

Βόλτα με το ‘Κάμπριο’ στην Μεσαρά! (φωτό)

Μια αυθεντική εικόνα καθημερινής ζωής της αγροτικής κρητικής υπαίθρου

A-
A+
20/09/2018 | 18:11

Μια αυθεντική εικόνα καθημερινής ζωής της αγροτικής κρητικής υπαίθρου -εικόνα που τείνει να γίνει “μουσειακό είδος”‘- απαθανάτισε ο φακός του “ΔιαSOSτε τη Μεσαρά”… έξω από το Μουσείο Μεσαράς στην περιοχή του Αμπελούζου και της αρχαίας Γόρτυνας.

Στο μακρύ όχημα -με μήκος λιμουζίνας!- στο τρακτέρ με τη ρυμουλκούμενη καρότσα η γυναίκα κάθεται σε “περίοπτη θέση” με προσωπικό “σωφέρη” τον σύζυγο της- ένα ενσταντανέ σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα και κλίμα από εικόνες του παρελθόντος με το σύζυγο… εποχούμενο στο γαιδουράκι και τη σύζυγο να ακολουθεί πεζή ή επί της καπούλας καθοδόν προς το χωράφι ή επιστρέφοντας από αυτό…

Κείμενο-Φωτογραφίες: Γιάννης Φραγκιαδάκης

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.