Νότια Κρήτη

Δέκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 382.948 ευρώ δημοπρατήθηκαν στο Δήμο Γόρτυνας

Δέκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 382.948 ευρώ δημοπρατήθηκαν στο Δήμο Γόρτυνας

Ανόρυξη γεωτρήσεων, συντήρηση κτιρίων και αισθητική αναβάθμιση χώρων στις προτεραιότητες.

A-
A+
22/01/2018 | 15:58

Μήνας δημοπρασιών και δημόσιων διαγωνισμών αναδείχτηκε ο Ιανουάριος του 2018 για τον Δήμο της Γόρτυνας! Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού δέκα έργα βγήκαν σε δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή τους.

Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως την ανόρυξη γεωτρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, αλλά και τις συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων και σχολείων, όπως και την αισθητική ανάπλαση και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 382.948,02 ευρώ με τις πιστώσεις να έχουν εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα τα έργα που δημοπρατήθηκαν, μόνο για τον μήνα Ιανουάριο του 2018, με δημόσιο διαγωνισμό ήταν τα παρακάτω:

  • Αναβάθμιση τμημάτων αγροτικής οδού οικισμού Καστελίου ∆. Γόρτυνας (περιοχή ”Χαλίκι”) Προϋπολογισμός μελέτης 25.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 3 Ιανουαρίου 2018 και αφορούσε την τμηματική τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμου με τη χρήση δομικού πλέγματος, συνολικού μήκους 400 μέτρων.  Η τσιμεντόστρωση θα εκτελεστεί κυρίως στα τμήματα που έχουν μεγάλη κλίση και σε σημεία διέλευσης όμβριων υδάτων.
  • Εργασίες διαμόρφωσης και αισθητικής αναβάθμισης του χώρου εντός οικισμού Λαρανίου και του χώρου αναψυχής στην περιοχή “Φαραγγιανή Κεφάλα” της κοινότητας του Σοκαρά. Προϋπολογισμός μελέτης 30.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός έγινε στις 5 Ιανουαρίου 2018 και αφορούσε την αισθητική αναβάθμιση δύο χώρων: α) στον δημοτικό χώρο του Λαρανίου που βρίσκεται νότια του κεντρικού ιερού ναού, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί λιθοδοµή περιμετρικά του δηµοτικού χώρου συνολικού µήκους 109 µμέτρων, καθώς και πέντε πέτρινα καθιστικά εντός του χώρου αυτού. Επίσης βόρια του κεντρικού ιερού ναού προβλέπεται να κατασκευαστεί λιθοδοµή συνολικού µήκους 70 µμέτρων, σε χώρο διαμόρφωσης παρκινγκ. β) στον ήδη διαμορφωμένο χώρο της Φαραγγιανής Κεφάλας του οικισµού Σοκαρά, προβλέπεται να κατασκευαστούν συμπληρωματικά λιθοδομές (στην πλευρά του βράχου, πίσω από τα W.C., µήκους 22 µμέτρων, στην πλευρά του γηπέδου µήκους 22 μέτρων, στην σκάλα που βρίσκεται δίπλα στο βορινό παρκινγκ µήκους 3,50 µμέτρων, δυτικά της κερκίδας µήκους 8,5 µμέτρων και νότια της κερκίδας µήκους 17 μέτρων, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο θύρες αλουμινίου στα δύο υφιστάμεναC.
  • Εργασίες ανάπλασης – αναβάθμισης τµήµατος οδού μπροστά από την είσοδο του αύλειου χώρου του ιερού ναού της παναγίας Αλμυρής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και δημοπρατήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018. Συγκεκριµένα προβλέπεται να γίνει καθαίρεση των υφιστάμενων σαθρών τσιμέντων του δρόµου, γενικές εκσκαφές και κατασκευή επιχωμάτων για τη διαμόρφωση του οδοστρώματος, τσιμεντόστρωση του διαμορφωμένου οδοστρώματος µε σκυρόδεμα κατηγορίας C12/15, µε χρήση δοµικού πλέγματος, καθώς και κατασκευή κάθετων ζωνών (πλάτους 80 εκ. έως 1 µέτρο), ανά 7 µμέτρα περίπου µε κυβόλιθους από φυσικούς λίθους. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή φρεατίου οµβρίων υδάτων, λίθινων απλών καθιστικών, µικρών τοίχων από αργολιθοδοµή, καθώς και ξύλινης περίφραξης σε τµήµα κατά µήκος του ρέµατος.
  • Ανόρυξη Υδρευτικής   Γεώτρησης  Τ.Κ.  Σταβίων στην Θέση “Γαλανές Πέτρες”.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 48.138,95 ευρώ και ο διαγωνισμός έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2018. Η δημοτική αρχή  προκειμένου να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα της λειψυδρίας  που παρατηρείται στην περιοχή  έχει προγραμματίσει το 1ο εξάμηνο του 2018 να προβεί στην ανόρυξη και την λειτουργία τουλάχιστον 20 γεωτρήσεων  ύδρευσης – άρδευσης. Η συγκεκριμένη γεώτρηση θα ανορυχθεί σε βάθος 250 μέτρων και σύμφωνα με την άδεια που εκδόθηκε από την Δ/νση Υδάτων.
  • Εργασίες επισκευής και συντήρησης Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 51.600 ευρώ και δημοπρατήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018. Αφορά την αντικατάσταση παλαιών κουφωµάτων (φεγγίτες), τον χρωματισμό εσωτερικά του ∆ηµοτικού Σχολείου, την επίστρωση µε βιομηχανικό δάπεδο και στεγανωτική επίστρωση δώµατος µε τσιµεντοειδή υλικά του Νηπιαγωγείου.
  • Ανόρυξη Υδρευτικής   Γεώτρησης  Τ.Κ. Στόλων στην Θέση  “Λάκκος”.  Το έργο δημοπρατήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 30.397,78 ευρώ. Οι εργασίες που προβλέπονται για το συγκεκριμένο έργο ανέρχονται στο ποσό των 30.397,78 ευρώ με Φ.Π.Α., με πίστωση που διασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών με Κ.Α. 63.7312.0573. Η γεώτρηση θα ανορυχθεί σε βάθος 150 μέτρων και σύμφωνα με την άδεια της Δ/νσης Υδάτων.
  • Ανάπλαση περιβάλλοντα χώρου του ιερού ναού Αγίου Χριστοφόρου στον οικισμό του Μοριά της τοπικής κοινότητας Άνω Ακρίων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 43.000 ευρώ και ο διαγωνισμός έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2018. Στη μελέτη προβλέπονται εργασίες που αφορούν την πλακόστρωση του περιβάλλοντα χώρου καθώς και την τσιμεντόστρωση της εισόδου που οδηγεί στην αίθουσα της ενορίας. Με τις παρεμβάσεις αυτές αποκαθιστάται η προσπέλαση προς την αίθουσα της ενορίας, ενώ με την πλακόστρωση αποκαθίσταται η πρόσβαση προς το ναό. Η πλακόστρωση θα γίνει με ακανόνιστες πλάκες τοπικής προέλευσης.
  • Ανόρυξη Υδρευτικής   Γεώτρησης  Τ.Κ. Γκαγκαλών  στην Θέση “Αλώνι”.  Το έργο δημοπρατήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2018 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 49.892,35 ευρώ. Η ανόρυξη θα γίνει σε βάθος 261 μέτρα.
  • Ανόρυξη Υδρευτικής   Γεώτρησης  Τ.Κ. Αμπελούζου στην Θέση “Μέση Βρύση”. Το έργο έχει προϋπολογισμό 19.918,94 ευρώ και η δημοπρασία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018. Η ανόρυξη της γεώτρησης θα γίνει σε βάθος 91 μέτρων. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Συντήρηση δημοτικών καταστημάτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 25.000 ευρώ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018. Με την συγκεκριμένη μελέτη ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει σε εργασίες που αφορούν τη μόνωση του δώματος του κοινοτικού καταστήματος των Λουρών, στην αντικατάσταση κουφωμάτων και στον εσωτερικό και εξωτερικό χρωματισμό του κτιρίου, που λόγω της παλαιότητας, των καιρικών συνθηκών αλλά και των ζημιών που προκλήθηκαν από την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζει εκτεταμένα προβλήματα φθορών, αποκολλήσεις σε μεγάλα τμήματα και μείωση στεγανότητας.