Πολιτική

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης & Νήσων Αιγαίου του κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Γεώργιο Ρομπογιαννάκη

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης & Νήσων Αιγαίου του κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κ. Γεώργιο Ρομπογιαννάκη

Τι αναφέρει ο Μεσαρίτης Γιώργος Ρομπογιαννάκης

A-
A+
12/12/2019 | 10:46

Μετά τις εκλογές του Ιουλίου μου δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσω, να αξιοποιήσω και να εφαρμόσω μια διαδικασία για την οποία χρειάστηκε χρόνος. Χρόνος να αναπτύξω την πολιτική μου δραστηριότητα, πηγαίνοντας στο επόμενο βήμα. Ένα βήμα μπροστά, βάζοντας στόχο να μην απογοητεύσω όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και να δώσω αξία στον στόχο αυτό, απέχοντας από τις βιαστικές αποφάσεις που παίρνονται χωρίς σκέψη, οι οποίες φέρνουν καταστροφικά αποτελέσματα, χωρίς θεραπεία.
Στο χρονικό αυτό διάστημα συνειδητοποίησα, ότι το πολιτικό σύστημα θριαμβεύει, επειδή είναι μια ενωμένη μειοψηφία, που ενεργεί εναντίον μιας διαιρεμένης πλειοψηφίας.

Η ανάγκη της ψήφου στον χώρο που ήμουν, απογύμνωσε την αχαριστία και είδα τι πραγματικά ήθελαν από μένα.

Όταν η υποκρισία εξάλειψε κάθε είδους αξιοπρέπειας, με έκανε να νιώθουμε μόνο λύπη.
Λύπη, όχι για εκείνους, αλλά για εμένα που τους επέλεξα να υποστηρίξουν τα συμφέροντα της Χώρας μας και αυτοί, να την οδηγούν στον κίνδυνο.

Λύπη που δεν είδα πόσο κενοί είναι και ήθελαν να γεμίσουν το κενό τους με τις δικές μας δυνάμεις.
Έτσι αποφάσισα να τους βγάλω έξω από την περίφραξη της περηφάνιας μου, της περηφάνιας του λαού της Κρήτης, γιατί λέρωσαν την αξιοπρέπειά μας.

Στο κάλεσμα του Προέδρου του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. κύριο Ανδρέα Ρεντζούλα, ανταποκρίθηκα, γιατί διέκρινα την διαφορά ανάμεσα στην οσμή της Διαφθοράς, από την μυρωδιά της αλήθειας, μακριά από το προστατευτικό τείχος της ”Δημοκρατικής λασπολογίας”.

Είδα ότι ο χώρος αυτός έχει παραμερίσει τις συνθήκες εκείνες που κάνουν το σύστημα
αυτο-υποστηριζόμενο και αλληλέγγυο, μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

Κατάλαβα ότι η δύναμη των πολιτών έχει πρακτική αξία, όταν θεμελιώνεται στη ζωντανή μας συνείδηση μέσα από την εκπαίδευση που σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αμελούν συστηματικά.

Τώρα μπορώ να τα δω όλα διαφορετικά…ρεαλιστικά και μακριά από τις στερεότυπες συνταγές του παρελθόντος.

Καλώ όλους τους συμπατριώτες μου, σαν πολίτες, σαν ψηφοφόρους, ώριμοι και απόλυτα δοκιμασμένοι, να διαχωρίσουμε μέσα μας το πολιτικό λάθος, με αντικειμενικότητα και αλήθεια και μην παραμένουμε Όμηροι της ελπίδας μιας καινούργιας αναμονής, σε ένα υποθηκευμένο μέλλον.