Νότια Κρήτη

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Eγκαινιάστηκαν το Γήπεδο Σελλίων και ο δρόμος Παλέ- Κάνεβος

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Eγκαινιάστηκαν το Γήπεδο Σελλίων και ο δρόμος Παλέ- Κάνεβος

Το έργο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έγινε πραγματικότητα.

A-
A+
20/01/2018 | 11:11

Με το βλέμμα στραμμένο στην περαιτέρω ανάπτυξη της ενδοχώρας και την οδική ασφάλεια αλλά και στις αθλητικές υποδομές και τη νέα γενιά ,  εγκαινιάστηκαν χθες δύο σημαντικά έργα υποδομής το τμήμα του δρόμου Παλέ Κάνεβος και το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο  στα Σελλιά.

Στη διάρκεια των εγκαινίων του δρόμου -διάνοιξη του τμήματος Παλέ – Αγκουσελιανά – Κάνεβος που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Δήμο Αγίου Βασιλείου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία  εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου, τοπικών αρχών, Περιφερειακών-Δημοτικων Συμβούλων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ο ίδιος δήλωσε πως η ανάπτυξη της ενδοχώρας και η οδική ασφάλεια βρίσκονται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό όπως τόνισε σύντομα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού σε 450 σημεία που έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο άλλο ενταγμένο σημαντικό έργο Αρμένοι-Παλέ όπως επίσης και σε άλλα θέματα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου ενώ για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου συνολικά εκτίμησε ότι, ο προϋπολογισμός των έργων για το 2018 θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια του οδικού έργου έγιναν στο δημοτικό διαμέρισμα Αγκουσελιανών ένα έργο μήκους 7,93 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 6,7 εκ. συν 2,45 εκ. ευρώ που αφορά τις απαλλοτριώσεις.

«Είναι ένα έργο που δίδει ανάπτυξη στο τόπο αλλά και ασφάλεια και εξυπηρέτηση στους πολίτες και έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον. Το έργο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που έγινε πραγματικότητα» τόνισε στον χαιρετισμό του Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του όπως και την ΠΕ Ρεθύμνου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή και όλους όσους βοήθησαν.

Στη σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή τονίζοντας την καλή συνεργασία που υπάρχει με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τις υπηρεσίες, τον Δημαρχο τους πρώην Δημάρχους και ευχήθηκε σε όλους ο δρόμος να είναι καλοτάξιδος.

Επίσης στα οφέλη του έργου αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλέξης Μαυρογιαννάκης, ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σήφης Κουρμούλης και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Μαυρογιαννάκης.

Παρόντες επίσης από πλευράς Περιφέρειας στα εγκαίνια ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης (Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου) και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΕ Ρεθύμνου Νίκος Κακογιαννάκης, Γιάννης Παρασύρης, Κώστας Δανδουλάκης, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της ΠΕ Ρεθύμνου.

ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ: «ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ»

Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου  στο γήπεδο ποδοσφαίρου στα Σελλιά του Δήμου Αγίου Βασιλείου , που πλέον θα φιλοξενεί στις νέες εγκαταστάσεις του τους αθλητές και τους νέους της περιοχής.

Ο κος Αρναουτάκης , επεσήμανε σε δηλώσεις του πως η Περιφέρεια επενδύει στον αθλητισμό και τη νέα γενιά και ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία τους ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την δημιουργία κερκίδας με σκέπαστρο στο γήπεδο.

Στα οφέλη του έργου στη νεολαία και στη τοπική κοινωνία αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Για την ανακατασκευή του γηπέδου που περιελάμβανε τοποθέτηση χλοοτάπητα, περίφραξη και άλλες παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική συμβολή του τονίζοντας ότι είναι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού που παραδίδεται στην νεολαία. Ο ίδιος είπε ότι το έργο ήταν όνειρο χρόνων της νεολαίας και των κατοίκων που έγινε πραγματικότητα.

Στο ανακαινισμένο γήπεδο όπως είπε στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της τοπικής ομάδας «Φοίνικα» Σήφης Βούρβαχης (Δημοτικός Σύμβουλος) πέρα από τις ανάγκες της ομάδας, αθλούνται 70 παιδιά των Ακαδημιών ενώ θα εξυπηρετήσει ανάγκες μαθητών και αθλητών της ευρύτερης περιοχής.

Ο ίδιος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του όπως επίσης ευχαριστίες εξέφρασαν ο πατήρ Ιωάννης Βάθης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σελλιών Γιάννης Ξερουδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στο ρόλο και στην σημαντικότητα του έργου για τη νεολαία.

Στα εγκαίνια του γηπέδου από πλευράς Περιφέρειας ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Μανόλης Χνάρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΕ Ρεθύμνου Νίκος Κακογιαννάκης, Γιάννης Παρασύρης, Κώστας Δανδουλάκης, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας.