Νότια Κρήτη

Δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά: “Κινήθηκαν οι διαδικασίες απένταξης του έργου”!

Δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά: “Κινήθηκαν οι διαδικασίες απένταξης του έργου”!

Μετά τις δηλώσεις Καζάση, διαβεβαιώνει ο Περιφερειάρχης και βουλευτές ότι δεν υπάρχει θέμα απένταξης

A-
A+
22/03/2019 | 11:24

 

Σε συνέντευξή του, στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης, παραδέχθηκε ότι το έργο του οδικού δικτύου Ηράκλειο – Μεσαρά, δεν θα είναι έτοιμο ώς τις 31 Μαρτίου που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες απένταξης του έργου, και άρα η επιστροφή 71 εκατομμυρίων ευρώ!

Για το λόγο αυτό, όπως αποκάλυψε, επισκέφθηκε εκτάκτως το έργο την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του υπουργείου υποδομών κ.Καρνέζης μαζί με μέλη της διαχειριστικής αρχής που θα συντάξει και το πόρισμα και θα προχωρήσει της διαδικασίες που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περιπτώσεις επιστροφής κοινοτικών κονδυλίων.

Ο κ. Καζάσης είπε ωστόσο, σύμφωνα με το ekriti.gr, ότι μέχρι να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες απένταξης και αν μέχρι τις 25 Απριλίου τελειώσει το τμήμα γέφυρα Πρινιά – Απομαρμά, μήκους 6,5 χιλιομέτρων,η δυσάρεστη εξέλιξη ίσως αποτραπεί. Σε κάθε περίπτωση είπε όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι 15 Μαΐου,εκτός εάν έχει προχωρήσει και το κομμάτι από την Αγία Βαρβάρα πράγμα δύσκολο καθώς έχει πολλές καθιζίσεις.

Οι συνέπειες από την απένταξη του έργου που περιμένουν οι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες, θα είναι καταστροφικές, καθώς ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα “παγώσουν” τα πάντα.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το cretalive.gr διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει θέμα απένταξης του πολύπαθου δρόμου Ηρακλείου – Μεσαράς, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΑΚ, Φώτη Καζάση ότι το έργο δεν θα είναι έτοιμο έως τις 31 Μαρτίου, όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα με τον κίνδυνο της απένταξης να φαίνεται πως είναι πιο ορατός από ποτέ, δίνουν Περιφερειάρχης Κρήτης και βουλευτές.

«Θα δοθεί παράταση δυο εβδομάδων», ξεκαθάρισε σήμερα με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, εκτιμώντας ότι ο δρόμος θα είναι έτοιμος στις 10 Απριλίου

Και ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα δοθεί παράταση μερικών ημερών ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε ότι:

“Είναι ένα δύσκολο έργο. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει κάνει μία εξαίρετη δουλειά. Όμως τα προβλήματα που υπήρχαν στη συγκεκριμένη μελέτη με τις κατολισθήσεις, δημιούργησαν το θέμα ότι θα πάει πιο πίσω η παράδοση. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι και τόσο αρνητικά. Με μία διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Διαχειριστική του Υπουργείου, να δούμε αν μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα. Ας περιμένουμε λοιπόν, ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και δεν θα πληρώσει η χώρα ούτε ένα ευρώ για πρόστιμο”

Ενώ ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε πως:

“Είναι προφανές ότι είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο δεν μπορούμε να το αφήσουμε να απενταχθεί. Δεν το συζητάμε δηλαδή. Δεν ξέρω αν χρειαστεί κάποια παράταση, μιας και είχαμε τις τελευταίες καιρικές συνθήκες που αντικειμενικά το καθυστέρησαν. Έχω την αίσθηση ότι το έργο θα τελειώσει, ο δρόμος θα ανοίξει και θα είναι όλα καλά”.