Νότια Κρήτη

Έδωσε το όνομα του χωριού του σε σαλάτα ταβέρνας στη Ρόδο

Έδωσε το όνομα του χωριού του σε σαλάτα ταβέρνας στη Ρόδο

Η σαλάτα "ΖΑΡΟΣ" ταβέρνας Ρόδου πρώτη στις προτιμήσεις των πελατών!

A-
A+
09/02/2018 | 17:21

Μία ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε Ζαριανούς ταξιδιώτες στη Ρόδο όταν επισκέφτηκαν, ως πελάτες, ταβέρνα του νησιού και ανακάλυψαν ότι στο μενού υπήρχε και το… χωριό τους: Συγκεκριμένα στους καταλόγους που τους έφερε ο σερβιτόρος φιγουράριζε και μια σαλάτα με το όνομα “Ζαρός”!

Τα… βαφτίσια της σαλάτας με άρωμα Πάνω Ρίζας είχαν μια απλή εξήγηση, αφού ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κ. Δημήτρης Νταβιγλάκης, όπως πληροφορήθηκαν οι πελάτες από το Ζαρό, ήταν συγχωριανός τους.

Η συγκεκριμένη σαλάτα, όπως  αναφέρει ο ίδιος ο ταβερνιάρης,  περιέχει παραδοσιακά προϊόντα από το χωριό  καταγωγής του, παξιμάδια, ξινομυζήθρα αλλά και μέλι- μαζί με λιαστή ντομάτα, ρόκα και πιπεριά. Στο ίδιο μήκος κύματος  είναι και το υπόλοιπο μενού  που περιλαμβάνει απάκι, χοχλιούς, λουκάνικα, τυριά, παξιμάδια, βότανα &  ελαιόλαδο που, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, “προέρχονται από το χωριό μου το Ζαρό και τις γύρω από αυτό περιοχές”.

Η αγάπη του κ. Νταβιγλάκη για την Κρήτη είναι ολοφάνερη και στο όνομα που διάλεξε για το μαγαζί του “Δροσουλίτες”, πληροφορώντας τους μη κρητικούς πελάτες του πως διάλεξε αυτή την ονομασία για την ξεχωριστή… αύρα της, αναφέροντας:

” Όποιοι έχουν ανοιχτή την πόρτα της ψυχής τους, και βρεθούν μόλις χαράζει με την πρώτη δροσιά, αρχές Μαίου στο Φραγγοκάστελο της Χώρας Σφακίων στην Κρήτη, θα δουν τις σκιές και θα ακούσουν τις φωνές, από την μάχη που έδωσαν οι 305 άντρες του καπετάν Χατζημιχάλη Νταλιάνη να πολεμούν για την λευτεριά…”.