Νότια Κρήτη

Έκοψαν την Βασιλόπιτα στον Πολιτιστικό στα Άνω Μούλια

Έκοψαν την Βασιλόπιτα στον Πολιτιστικό στα Άνω Μούλια

Μια σεμνή εκδήλωση για ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, αλλά με ιδιαίτερη σημασία!

A-
A+
23/01/2018 | 12:04

Τα Άνω Μούλια είναι ένα μικρό χωριό με λιγοστούς κατοίκους στη ΔΕ Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας, έχουν όμως το πλεονέκτημα να έχουν εκλέξει έναν πολύ δραστήριο και αγαπητό στην τοπική κοινωνία Πρόεδρο.

Ο Γιώργος Κορνηλάκης, ο οποίος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή, καθώς είναι ελαιουργός, αγαπά το χωριό του και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία, καθώς δεν παραλείπει καμία εκδήλωση και καμία επέτειο, που να μην είναι παρών και φυσικά είναι άριστος γνώστης όλων των θεμάτων που αφορούν την τοπική κοινότητα, ενημερώνοντας τη δημοτική αρχή και διεκδικώντας την επίλυσή τους.

Έτσι την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός, δεν παρέλειψε με τη συνεργασία και του Πολιτιστικού Συλλόγου, να διοργανώσει σε κεντρική αίθουσα του χωριού μια μικρή συνάθροιση των χωριανών και κυρίως των νέων παιδιών που έπαιξαν με παραδοσιακά όργανα και διασκέδασαν, για να γιορτάσουν όλοι μαζί κόβοντας την καθιερωμένη Βασιλόπιτα.

Την πρωτοβουλία του Προέδρου να διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις και τις σχέσεις των ανθρώπων στη μικρή αυτή κοινωνία στήριξε έμπρακτα και ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, ο οποίος παρά το βαρύ πρόγραμμα που είχε και με άλλες εκδηλώσεις πέρασε και από τα Άνω Μούλια για να παραστεί στην ευλογία και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και για να ευχηθεί στους κατοίκους του χωριού αλλά και στους τοπικούς φορείς υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους.

Για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο των Άνω Μουλίων, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και επιπλέον γιατί πρόκειται για ένα νέο παιδί που αφιερώνει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του για το χωριό του που, όπως φαίνεται και από τις πράξεις του, το υπερ- αγαπά!

 

Όρθιος απευθύνει τις ευχές του και το καλωσόρισμα στον κόσμο ο Πρόεδρος των Άνω Μουλίων Γιώργος Κορνηλάκης

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.