Νότια Κρήτη

Ένα βιβλίο για την τέχνη του Carving από τον Ζαριανό μάγειρα, Γιώργο Δαμιανάκη

Ένα βιβλίο για την τέχνη του Carving από τον Ζαριανό μάγειρα, Γιώργο Δαμιανάκη

Πρόκειται για την τεχνική με την οποία δίνονται ιδιαίτερα σχήματα σε λαχανικά κ φρούτα.

A-
A+
01/12/2024 | 23:23

Στις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, θα γίνει στο Ηράκλειο η παρουσίαση του Βιβλίου «Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ CARVING» που θα πραγματοποιηθεί με επίδειξη τεχνικών Carving από τους συγγραφείς της έκδοσης, τον γνωστό Ζαριανό μάγειρα,Γιώργο Δαμιανάκη και την Ρένα Χανιωτάκη.

Η παρουσίαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.ΙΕΚ Taste Academy, στο Ηράκλειο Λεωφόρο Στέλιου Καζαντζίδη 135.

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Τάσος Παπαδάκης.

Για όσους δεν γνωρίζουν Carving στα ελληνικά σημαίνει σκαλίζω. Στο επίπεδο της τέχνης carving, μιλάμε για “γλυπτική”. Η “γλυπτική” φρούτων και λαχανικών είναι η τέχνη κατά την οποία, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία και αφαιρώντας τμήματα του λαχανικού ή του φρούτου, τους δίνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα, μετατρέποντας τα σε μικρά “έργα τέχνης”, ιδανικά για το στόλισμα ενός μπουφέ ή ενός τραπεζιού.