Νότια Κρήτη

Ένας… υπουργός στην Πάνω Ρίζα

Ένας… υπουργός στην Πάνω Ρίζα

Το «Θεατρικό Εργαστηρί Ζαρού» την Κυριακή 11 Αυγούστου θα εμφανιστεί στην… έδρα του.

A-
A+
10/08/2019 | 10:30

Η  «Ακαδημία»  του «Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού» την Κυριακή 11 Αυγούστου θα εμφανιστεί στην… έδρα της στο Ανοιχτό Θέατρο του χωριού τους και θα παρουσιάσει την κωμωδία «Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα».

Το δοκιμασμένο στη σκηνή και πολύ πετυχημένο  έργο του Άγγλου κωμικού, ηθοποιού, τραγουδιστή, και ιδρυτικού μέλους των Monty Python Έρικ Αϊντλ διασκεύασαν στη χώρα μας  το δίδυμο Ρέππας-Παπαθανασίου κάνοντας μια μεγάλη θεατρική επιτυχία.

Παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης: Ειρήνη Ανδρουλάκη (Ρεβέκκα), Γιώργος Πετράκης (Ρόνυ), Παύλος Λεμονάκης (Ταρσέμ), Στέλλα Αναστασάκη (Κλημεντίνη), Ελένη Αναστασάκη (Αναμπέλλα), Φραγκιός Ανωγειαννάκης (Μπίλυ), Νίκος Λεμονάκης (Ντάνυ), Γιάννης Μακρυδάκης (Χάρρυ).

 Συντελεστές: Μάνος Παπαδογιαννάκης (σκηνοθεσία), Νίκος Τσικριτσάκης (σκηνικά), Γιώργος Ξενάκης (ήχος-φωτισμός), Μπάμπης Δαμιανάκης (τεχνικός), Νίκος Αναστασάκης (φωτογραφία).

Η υπόθεση: Σε μια κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΄Αλεξ Τσάρλς, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μέσα σε ΄ενα υποστηρικτικό μηχάνημα στο σπίτι του, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η μεγαλοαστή σύζυγος του, ο εραστής φίλος της και επίσης υπουργός της κυβέρνησης, η συνταγματάρχης ερωμένη του υπουργού, ακόμα και ο πολιτικός του αντίπαλος, έχουν συμφέροντα να τον κρατήσουν ζωντανό. Η διαπλοκή και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για εξουσία, είναι το καλύτερο διεγερτικό σε μια ιστορία απίστευτων παρεξηγήσεων και ανατροπών. Η κόρη του υπουργού, ο Ινδός μπάτλερ, ακόμα και ο τεχνικός του κλιματιστικού, εμπλέκονται μέσα στα νήματα μιας κωμικοτραγικής κατάστασης που αγγίζει τα όρια της παρωδίας. Όλη η διακυβέρνηση του κράτους, στηρίζεται πάνω σε μια πρίζα. Οι φιλοδοξίες, τα ρουσφέτια, τα πάθη, εξαρτώνται από αυτήν. Ένα «εκλογικό»έργο, τόσο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα, επίκαιρο όσο ποτέ. Άλλωστε οι πρίζες, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στις πολιτικοποιημένες κοινωνίες, από την εποχή του Αριστοφάνη, έως και σήμερα, στην εποχή της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, των συγκαλυμμένων οικονομικών, ταξικών, φυλετικών και ιδεολογικών διαφορών.

Σημειώνεται ότι το έργο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 24 Ιουλίου στην Πύλη Βηθλεέμ στο Ηράκλειο και θα ακολουθήσουν παραστάσεις σε Πατσό Αμαρίου Ρεθύμνου (Τρίτη 6 Αυγούστου), Άνω Βιάννο (Παρασκευή 9 Αυγούστου), Άνω Τριπόδο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου (Τρίτη 13 Αυγούστου), Χουμέρι Μυλοποτάμου Ρεθύμνου (Τετάρτη 28 Αυγούστου) …και έπεται συνέχεια στο Πολύκεντρο Μοιρών και στην Παλαιόχωρα Χανίων, όπου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ημερομηνίες.