Νότια Κρήτη

«Ενίσχυση αστυνόμευσης της περιοχής των Μοιρών» ζητά ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γ. Κακουλάκης

«Ενίσχυση αστυνόμευσης της περιοχής των Μοιρών» ζητά ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γ. Κακουλάκης

A-
A+
22/01/2020 | 9:09

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών  Γιώργος  Κακουλάκης, επισημαίνοντας την σοβαρότητα της, απέστειλε επιστολή με αποδέκτες τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Δήμο Φαιστού, την Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου, αλλά και το Α. Τ. Φαιστού στην οποία αναφέρει την μεγάλη ανησυχία για τα θέματα της αστυνόμευσης και ασφάλειας της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή του Γ. Κακουλάκη:

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την μεγάλη μας ανησυχία για τα θέματα της αστυνόμευσης και ασφάλειας της περιοχής μας. Μεταφέρουμε την αγωνία και την ανασφάλεια που διακατέχει τους κατοίκους της περιοχής, καθώς γεγονότα παράνομων ενεργειών και παραβατικών συμπεριφορών, ημεδαπών αλλά και αλλοδαπών που διαμένουν στην περιοχή μας είναι πλέον καθημερινά. Αισθήματα φόβου και ανησυχίας μας διακατέχουν όλους.

Το τελευταίο περιστατικό εγκληματικότητας , το οποίο έλαβε χώρα εντός της πόλης των Μοιρών, με θύματα αθώους πολίτες (εν ψυχρώ δολοφονία, τραυματισμός και απόπειρα δολοφονίας ανηλίκων) το οποίο έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο, ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω και στο πλαίσιο της ευθύνης που μας αναλογεί για τα θέματα της τοπικής κοινωνίας, σας παρακαλούμε θερμά να αξιολογήσετε το θέμα, της αυξημένης παραβατικότητας – εγκληματικότητας της περιοχής μας, αφού ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα λόγω μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας και να προβείτε άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες, που κατά την άποψη μας πρέπει να είναι οι εξής:

1) Άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό (αυτοκινούμενα μέσα) του Α.Τ. Φαιστού, το οποίο εδρεύει στις Μοίρες.

2)Εντατικοποίηση των ερευνών και της παρακολούθησης παραβατικών– εγκληματικών ενεργειών στις γειτονιές της πόλης μας και πάταξη τους με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο.

3)Άμεση πρωτοβουλία του Δήμου, για συνεργασία όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να συσταθεί επιτροπή πρόληψης και αντιμετώπισης της παραβατικότητας, η οποία θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες αυτής.

Κλείνοντας, θα θέλαμε ακόμη μια φορά να σας επισημάνουμε την σοβαρότητα του θέματος και να σας παρακαλέσουμε για την άμεση ενεργοποίηση σας, για την προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της περιοχής μας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοιρών

Δήμου Φαιστού

Κακουλάκης  Γεώργιος