Νότια Κρήτη

Επίσκεψη Αυγενάκη – Στασινού στο εργοτάξιο Αγ. Βαρβάρας  για το δρόμο Μεσαράς (βίντεο)

Επίσκεψη Αυγενάκη – Στασινού στο εργοτάξιο Αγ. Βαρβάρας για το δρόμο Μεσαράς (βίντεο)

Αισιοδοξία αλλά και εμπόδια στο δρόμο Μεσαράς , λόγω απαλλοτριώσεων και αρχαιολογίας

A-
A+
23/01/2018 | 20:11

Το έργο «Ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά» του δρόμου Ηρακλείου – Μεσαράς, της κοινοπραξίας «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. – ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν ο Γραμματέας της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Στασινός με στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου και της Δ.Κ.Μ..

Η επίσκεψη έγινε πριν την προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, εκδήλωση με θέμα «ΒΟΑΚ: Υπάρχει πραγματικός σχεδιασμός με χρονοδιάγραμμα; Η δική μας πρόταση», με ομιλητές το Γραμματέα της ΝΔ και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.

Εμπόδια στο δρόμο Μεσαράς λόγω  απαλλοτριώσεων και αρχαιολογίας

 Στην επίσκεψη, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας ενημέρωσαν για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης που προβλέπεται να είναι ο Απρίλιος του 2019, ενώ όπως επεσήμαναν εκπρόσωποι των τριών εταιρειών το μόνο που μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την ολοκλήρωση του έργου είναι τυχόν καθυστερήσεις που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο για τις απαλλοτριώσεις, αλλά και η αρχαιολογική υπηρεσία που λειτουργεί ως παράγων καθυστέρησης.

 Ικανοποίηση Αυγενάκη από την πρόοδο των εργασιών

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών λέγοντας: «Ευτυχώς, μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες πείσαμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Χ. Σπίρτζη ότι ο δρόμος που ακολουθούσε και σε αυτό και σε άλλα έργα, ήταν αδιέξοδος. Παρόλα αυτά δε γλιτώσαμε καθυστερήσεις δύο χρόνων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και σε αυτό την αποκλειστική ευθύνη έχει η Κυβέρνηση. Ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά ήταν από τα σημαντικά έργα στο σχεδιασμό της ΝΔ και ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση αναδείξαμε τη σημασία που έχει για κατοίκους και επαγγελματίες του νότου του ν. Ηρακλείου. Σήμερα όμως, είμαι ικανοποιημένος διότι το έργο προχωρά και η κοινοπραξία εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα παραδώσει το έργο εντός των χρονικών πλαισίων».

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.