Νότια Κρήτη

“Φθηνή” ήττα για την Γόρτυνα – Σοβαρά διαιτητικά λάθη (φώτο)

“Φθηνή” ήττα για την Γόρτυνα – Σοβαρά διαιτητικά λάθη (φώτο)

Δύο πολύ σοβαρές περιπτώσεις οφσάιντ!

A-
A+
07/01/2019 | 18:30

Με το αριστερό μπήκε στο 2019 και στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα μας, μια που αν και προηγήθηκε στο σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δέχτηκε μέσα σε εννέα λεπτά, δύο πανομοιότυπα γκολ που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί κι έτσι ο ακίνδυνος κατά τα άλλα Αλμυρός έφυγε με το διπλό της νίκης από τους Αγ. Δέκα, υποχρεώνοντας την ομάδα μας στη μόλις δεύτερη φετινή της εντός έδρας ήττα και στερώντας της τη δυνατότητα να αναρριχηθεί στο βαθμολογικό πίνακα.

Με την έναρξη του ματς η ομάδα μας λίγο έλλειψε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της, όμως ο προωθημένος Ξαγοραράκης δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ του Αλμυρό, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Δημήτρη.
Στη συνέχεια το ματς κύλησε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μετά το ημίωρο η ομάδα μας ανέβασε ρυθμούς στο ματς. Έτσι στο 30 ωραία ενέργεια και σουτ του Μικέλ μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Αλμυρού.

 

Δύο λεπτά αργότερα σε σύγχυση στα καρέ του Αλμυρού οι παίκτες της ομάδας μας δεν μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γεωργίου.

Στο 35 ο Κωστάκης φεύγει από κανονική θέση και σκοράρει, με τον επόπτη Καρατζά να υποδεικνύει το σκόρερ της ομάδας λανθασμένα οφσάιντ και το γκολ να ακυρώνεται.

(η λανθασμένη υπόδειξη του Κωστάκη ως οφσάιντ που είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του γκολ πέτυχε στη συνέχεια)

Τα υπόλοιπα εναπομείναντα λεπτά δεν είχαν κάποια ουσιαστική φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το μηδέν στ’ αποδυτήρια.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα μας μπαίνει μπροστά στο σκορ. Σε εκτέλεση φάουλ, ο Μάλο “χώνεται” στην καρδιά της αντίπαλης εστίας και με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την ομάδα μας.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αμλυρός ισοφαρίζει το ματς. Σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Απλαδάς με διπλή προσπάθεια φέρνει το ματς στα ίσια. Μια φάση πάντως που προήλθε από σωρεία λαθών. Αρχικά λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Κεφάκη που έφευγε μόνος του στα αντίπαλα καρέ, στη συνέχεια φάουλ που δεν δίνεται στην ομάδα μας και ανάποδο πλάγιο που δίνεται στον Αλμυρό και τέλος ένα αχρείαστο φάουλ (που μπορεί και να μην ήταν), από τους παίκτες τις ομάδας μας από το οποίο προήλθε το γκολ. Να σημειώσουμε εδώ ότι στο σουτ του Απλαδά που καταλήγει στα δίχτυα υπάρχει συμπαίκτης του (ίσως και εκτεθειμένος) ο οποίος κλείνει το οπτικό πεδίο του Ανδρικάκη και κάνει χαρακτηριστική κίνηση όταν βλέπει την μπάλα να έρχεται προς το μέρος του.

(η λανθασμένη υπόδειξη του Κεφάκη ως οφσάιντ στη συνέχεια της οποίας ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ του Αλμυρού)

Στο 51′ ο τερματοφύλακας του Αλμυρού εξουδετερώνει από κοντά προβολή του Χελά.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σακλαμάκης χάνει σημαντική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα σε μια ακίνδυνη φάση, μια λανθασμένη εκτίμηση κι ένα κλέψιμο λίγο κάτω από τη σέντρα προς την περιοχή της ομάδας μας δίνει την ευκαιρία στους παίκτες του Αλμυρού να βγάλουν σέντρα από αριστερά κι ο επερχόμενος Στρατήγης, αφύλακτος, βάζει τον Αλμυρό μπροστά στο σκορ.

Από εκεί και μετά οι παίκτες του Αλμυρού διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους σκορ και δεν επέτρεψαν στους παίκτες τις ομάδας μας να δημιουργήσουν αξιοσημείωτες ευκαιρίες στα καρέ του Γεωργίου που όπου χρειάστηκε ήταν παρών.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Βισκαδούρου βρήκε τον Αλμυρό να φεύγει μ’ ένα σπουδαίο διπλό από τους Αγ. Δέκα και την ομάδα μας να χάνει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα.

Γόρτυς: Ανδρικάκης, Σταυρακάκης, Ξαγοραράκης, Χελά, Αντωνάκης, Κεφάκης, Μάλο, Κωστάκης (52′ Μπέης), Ψωμάς (15′ λ.τρ. Μικέλ), Δημήτρης, Σαβοιδάκης (75′ Μηναδάκης)

Αλμυρός: Γεωργίου, Αποστολάκης (83 Μανωλακάκης), Καρυωτάκης, Κλάδος, Σεληνιωτάκης, Αγαπάκης, Βελιβασάκης (59′ Πρικάκης) ,Μεντουδάκης, Στρατήγης Α., Απλαδάς Η. (88′ Ζερβός), Σακλαμάκης (59′ Μπέρκης)

 

asgortis.gr