Νότια Κρήτη

Γιορτάζει το Τυμπάκι – Γιορτάζει ο Άγιος Τίτος!

Γιορτάζει το Τυμπάκι – Γιορτάζει ο Άγιος Τίτος!

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες με υγεία!

A-
A+
25/08/2019 | 13:30

Σημαντική ημέρα η σημερινή για την πόλη του Τυμπακίου που γιορτάζει με ευλάβεια και κατάνυξη τον Πολιούχο της Άγιο Τίτο.

Μια μεγάλη γιορτή που εδώ και δεκαετίες αποτελεί θεσμό και συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο στο Τυμπάκι. Πλήθος πιστών έχει ξεκινήσει από χθες παραμονή της γιορτής να επισκέπτεται την πόλη για να λάβει τη χάρη του Αγίου Τίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου των εκδηλώσεων, στο Τυμπάκι πραγματοποιείται πανηγύρι, ενώ τα γλέντια με τη συμμετοχή πολύ κόσμου κρατούν μέχρι το πρωί. Χθες παραμονή της γιορτής το Τυμπάκι πλημμύρισε από κόσμο που προσήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου να ανάψει το κερί του και στη συνέχεια έκανε την βόλτα του στους δρόμους του Τυμπακίου και διασκέδασε στο γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες!

Ήταν μια πραγματικά όμορφη βραδιά με την πλατεία πλημμυρισμένη από κόσμο που χόρευε ασταμάτητα. Σήμερα, είναι η ημέρα γιορτής του Αγίου Τίτου, πολιούχου στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού και αναμένεται το γλέντι και η διασκέδαση να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε βίντεο από την παραμονή του Αγίου Τίτου στο παζάρι: