Νότια Κρήτη

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Φανερωμένης για την θεομηνία που προκάλεσε υλικές ζημιές

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Φανερωμένης για την θεομηνία που προκάλεσε υλικές ζημιές

Ο πρόεδρος εκφράζει την λύπη του στην οικογένεια που υπέστη υλικές ζημίες στην οικία της.

A-
A+
15/11/2019 | 12:01

Ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Κίνηση Φανερωμένης:

Το νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της μητέρας φύσης .
Είναι απαραίτητο για την ζωή μας για τα ζώα και τις καλλιέργειες μας κ.α

Παρακαλάμε πολλές φορές τον θεό να βρέξει στην ανομβρία διότι τα πάντα στον πλανήτη μας εξαρτούνται από το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Τα παλαιότερα χρόνια που οι μεγαλύτεροι από εμάς θα θυμούνται κιόλας, οι κοντινή προγονοί μας έκαναν αγγαρείες όλοι μαζί και καθάριζαν τα ρέματα και τους ποταμούς για τον λόγο ότι από πάντα υπήρχε ο φόβος των χειμάρρων .
Όλοι γνωρίζουμε «ότι το νερό βρίσκει πάντα τον δρόμο του».

Έτσι φρόντιζαν να κρατάνε καθαρούς του δίαυλους του νερού από το βουνό προς την θάλασσα γιατί το πολύτιμο νερό μας ,γινόταν αρκετές φορές ορμητικό καταστροφικό και απρόβλεπτο δημιουργώντας βιβλικές καταστροφές και προκαλώντας πολλές φορές μέχρι και θανάτους.
Σήμερα όμως εμείς αντί να διδαχτούμε από τους παλιούς σοφούς προγόνους μας κάνουμε το ακριβός αντίθετο.

Μπαζώνουμε με οικοδομικά υλικά (μπαζα) τα ρέματα και τους ποταμούς, πετάμε από μικρά μέχρι και ογκώδη σκουπίδια ,νεκρά ζώα , ξεπατώματα από τα θερμοκήπια μας και τα κλαδιά δένδρων μετά από τα κλαδέματα ,φράζοντας τον φυσικό δρόμο του νερού με συνέπεια να του αλλάζουμε την φορά του ή να δημιουργούμε μικρά εμπόδιά φράγματα από τα υλικά – σκουπίδια μας που πετάμε μέσα.

Το αποτέλεσμα ; Mετά από μια μεγάλη θεομηνία που δεν μπορούμε να την προβλέψουμε η μεγάλη υδραυλική πίεση να παρασέρνει τους μεγάλους όγκους των εμποδίων προκαλώντας ανυπολόγιστες υλικές και φονικές πολλές φορές καταστροφές.

Έτσι με τις πράξεις μας κάνουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού, ένα φονικό όπλο για τους τριγύρω μας ,τους χωριανούς μας, του συνδημότες μας και όλα αυτά δίστιχός εν γνώση μας.
Το συμβούλιο τις Φανερωμένης σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους από την πρώτη ημέρα της θητείας τους ξεκίνησαν να δημιουργούν το μηχανισμό τις πολιτικής προστασίας ,ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις. Μέσα σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν και εθελοντές από το χωριό μας που αποτελούν βασικό πυρήνα.

Δυστυχώς η θεομηνία δεν έδωσε των απαραίτητο χρόνο που χρειαζόμασταν για έργα με χρηματοδότηση ,αλλά η άμεση επέμβαση του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Φασομιτάκη που έστειλε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατών εκσκαφέα ώστε να αλλάξει η ροή του νερού που έμπαινε σε σπίτι ηλικιωμένων συγχωριανών μας με το που ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν μαζί με τον Δήμαρχο συντονίζοντας τα πολλαπλά μέτωπα καταστροφών , του πυροσβεστικού σώματος που ήρθε άμεσα στο σημείο, καθώς και η άμεση παρέμβαση των εθελοντών της πολίτικης προστασίας του χωριού μας και των αρκετών συγχωριανών μας περιοριστήκαμε μόνο σε υλικές και ψυχικές ζημίες.

Επίσης η ιρλανδική διάβαση στο κάτω μετόχι έκλεισε αμέσως και για όλο το βράδυ ήταν με κορδέλες φωτεινό σηματοδότη και κορύνες οδοστρώματος.

Σαν πρόεδρος της κοινότητας μας εκφράζω την λύπη μου στην οικογένεια των συγχωριανών μας που υπέστη υλικές ζημίες στην οικία της. Δυστυχώς στο παρελθόν έχει συμβεί ξανά λόγο της ιδιαιτερότητας του σημείου.
θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους που συμμετείχαν στον περιορισμό των δυσάρεστων αυτών γεγονότων.

Για το κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Χρήστος Ι. Κουνδουράκης