επικαιρότητα

Η Λίμνη του Διγενή στην Γέργερη

Η Λίμνη του Διγενή στην Γέργερη

Κάθε Παρασκευή Pizza στον ξυλόφουρνο

A-
A+
13/09/2019 | 9:50

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: +30 697 77 98 998, Γέργερη – Ηράκλειο Κρήτης

Πίτσες και μακαρονάδες στον ξυλόφουρνο. Κάθε Παρασκευή

 

Λίγα μέτρα έξω από την Γέργερη ακριβώς δίπλα στο υπέροχο τοπίο της λίμνης του Διγενή η ταβέρνα της οικογένειας Μουζουράκη σας καλωσορίζει σε ένα άνετο, φιλικό περιβάλλον με καταπληκτική θέα.

Η ταβέρνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θαύματα, ένα της φύσης κι ένα του ανθρώπου. Το πρώτο είναι: «Η λίμνη στου Διγενή το μνήμα» μια ιδιαίτερη περίπτωση εποχιακού υγρότοπου, που συγκεντρώνει νερό το χειμώνα και ξεραίνεται το καλοκαίρι. Η φυσική κοιλότητα στην οποία βρίσκεται και έχει τη μορφή ανάποδου κώνου αποτελεί ένα ξεχωριστό γεώτοπο.

Η λίμνη διατηρεί πληθυσμούς αμφιβίων και ποταμοχελωνών, προσελκύει υδρόβια και παρυδάτια πουλιά και παράλληλα φιλοξενεί μεταναστευτικά πουλιά. Η άνοιξη και το φθινόπωρο προτιμώνται για την παρατήρηση των πουλιών, αν και ευκαιρίες προσφέρονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το δεύτερο είναι η λιμνοδεξαμενή τροφοδοτείται από τις πηγές της Γέργερης και αρχικά κατασκευάστηκε με σκοπό να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις που έγιναν, η λιμνοδεξαμενή ανέδειξε την αξία μιας ορεινής περιοχής για την τοπική πανίδα και χλωρίδα. Επίσης, επειδή είναι κατασκευασμένη σε θέση ορατή από μεγάλη απόσταση, προσελκύει τα περαστικά πουλιά. Η λιμνοδεξαμενή συγκοινωνεί με τη διπλανή της φυσική λίμνη, ώστε σε περιπτώσεις κινδύνου υπερχείλισης να διοχετεύεται το νερό στη φυσική λίμνη.

Πλήθη από ντόπιους και επισκέπτες διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να απολαύσουν τα πιάτα που προσφέρει η Ταβέρνα η Λίμνη του Διγενή, με τις καλύτερες πρώτες ύλες από παραγωγούς της περιοχής.

Η πίτσα ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή της παρέας, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να τη μοιράζεσαι με φίλους και ένα καλό ποτήρι κρασί. Για αυτό και κάθε Παρασκευή είναι βραδιά πίτσας, δίπλα στην υπέροχη λίμνη.

Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος στον οποίο ψήνονται οι πίτσες σε συνδυασμό με τα αγνά και φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται θα σας κάνουν κάθε Παρασκευή να πηγαίνετε να απολαμβάνεται το δείπνο σας εκεί.