Νότια Κρήτη

Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών στο αγροτικό μπλόκο των Πραιτωρίων

Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών στο αγροτικό μπλόκο των Πραιτωρίων

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί.

A-
A+
25/01/2020 | 10:54

Κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό μπλόκο των Πραιτωρίων, απευθύνει με ανακοίνωση της η Ομάδα Γυναικών Μοιρών.

Στην ανακοίνωση της η Ομάδα Γυναικών Μοιρών αναφέρει:

Όλες την Κυριακή 26 Γενάρη στις 11.00 το πρωί στο μπλόκο στα Πραιτώρια.

Να δυναμώσουμε τη φωνή των μπλόκων, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της φτωχής αγροτιάς.

Η Ομάδα Γυναικών Μοιρών (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους φτωχούς ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας, που βγήκαν στον δρόμο του αγώνα στο μπλόκο των Πραιτωρίων και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις Μάντρες Ρεθύμνου, διεκδικώντας, μέσα στα γενικότερα αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους, να τους αποζημιώσουν για την ολοκληρωτική καταστροφή της σοδειάς τους ΑΥΤΟΙ που τους κατέστρεψαν και κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ξεκληρίσουν.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας.

Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς αφορούν κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας, είτε η ίδια είναι αγρότισσα είτε όχι. Η αγρότισσα μάνα, η πλειοψηφία των αγροτικών οικογενειών στην περιοχή μας δε θα μπορεί φέτος ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών της να καλύψει, λόγω της καταστροφής της σοδειάς και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής της τωρινής κυβέρνησης και των προκατόχων της.

Καλούμε κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου να πάρει τη θέση της «στα μπλόκα του αγώνα», καθώς κάθε αντιλαϊκό μέτρο τη χτυπά διπλά και τριπλά. Να πάρει θέση στον αγώνα δίπλα στον αγρότη άνδρα της, αδελφό, πατέρα ή γιο. Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στις αγρότισσες, στις εργάτριες γης, στις πάμπολλες στην περιοχή μας εποχιακά εργαζόμενες σε μονάδες επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, σε αυτές που είναι, τα μεγαλύτερα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.