Νότια Κρήτη

Η πιο… γλυκιά γιορτή της Μεσαράς!

Η πιο… γλυκιά γιορτή της Μεσαράς!

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας.

A-
A+
16/07/2019 | 10:16

Την περασμένη Κυριακή 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμα χρονιά στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας η «4η Γιορτή Γλυκού», μια εκδήλωση που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2016 και έχει γίνει πλέον ο πιο… γλυκός θεσμός της Μεσαράς!

Στην εκδήλωση –που έγινε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας & του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελούζου- οι πολυάριθμοι επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, ρακή απευθείας από το καζάνι, αλλά και «χειροποίητα» αναψυκτικά, & λικέρ που ετοίμασαν  οι  γυναίκες του χωριού, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι συμμετέχοντες σύλλογοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη  περιοχή της Μεσαράς.

Οι επισκέπτες μπορούσαν  να γευτούν, όπως κάθε χρόνο,  τα γλυκά εδέσματα ενώ φέτος η διαφορά ήταν  στο διαγωνιστικό κομμάτι όπου έλαβαν  μικροί και μεγάλοι. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε τον διαγωνισμό των μικρών «ζαχαροπλαστών» που είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες των 5 μέχρι 10 ετών και των 10 μέχρι 15 ετών. Στο δεύτερο μέρος έγινε ο διαγωνισμός των ενηλίκων. Ακολούθησε η βράβευση  των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών  με κριτές «διακεκριμένους σεφ».