Νότια Κρήτη

Κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Τοπική Κοινότητα Μύρθιου

Κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Τοπική Κοινότητα Μύρθιου

Ένα έργο που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γραφικός οικισμός.

A-
A+
25/07/2019 | 9:52

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στο έργο που εκτελείται στην Τοπική Κοινότητα Μύρθιου για την κατασκευή χώρου στάθμευσης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο γραφικός οικισμού της Μύρθιου. Η ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας του, η αμφιθεατρική αρχιτεκτονική του και η μορφολογία του εδάφους αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα ειδικά του θερινούς μήνες.
Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργείται χώρος στάθμευσης 42 θέσεων που θα αποσυμφορήσουν τον κεντρικό δρόμο και θα ανακουφίσουν κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η μελέτη του έργου προβλέπει χωματουργικές εργασίες, απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής, κατασκευή τοιχίου μήκους 107 μέτρων, ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης. Το έργο υλοποιείται επι του κεντρικού οδικού άξονα στο ρεύμα Μύρθιου- Σελλια μόλις 80μ από την κεντρική πλατεία. Ο χώρος στάθμευσης θα έχει μήκος 107 μέτρα και πλάτος 6 μέτρα από την απόληξη του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου επιτρέποντας στα οχήματα να σταθμεύουν κάθετα αυξάνοντας τις θέσεις στάθμευσης. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 20 ημέρες.