Νότια Κρήτη

Κρατώντας από το χέρι Γαλλίδα συναθλήτρια τερμάτισε  η Αιμιλία Πρωτογεράκη

Κρατώντας από το χέρι Γαλλίδα συναθλήτρια τερμάτισε η Αιμιλία Πρωτογεράκη

Ένα εξαίρετο παράδειγμα ευγενούς συναγωνισμού που μας κάνει περήφανους!

A-
A+
09/10/2018 | 13:39

Σε μικρές και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις πέρα από τις συμμετοχές, πέρα από τους χρόνους και τις διακρίσεις αυτό που έχει σημασία είναι η χαρά που δίνει ο αθλητισμός σε όσους λαμβάνουν μέρος .

Γιατί, τι νόημα και τι αξία έχει ένα μετάλλιο και μια διάκριση αν πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα ο αθλητής δεν βλέπει τον άλλο σαν συναθλητή και συναγωνιστή του, αν δεν του συμπαραστέκεται σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια αναποδιά που θα τύχει στη διάρκεια του αγώνα, αν δεν διακρίνεται από αυτό που όλοι τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία ως ευγενή άμιλλα και ευγενή συναγωνισμό.

Αναμφίβολα, έχουμε κάθε λόγο σαν Κρητικοί και σαν Μεσαρίτες να αισθανόμαστε περήφανοι για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αφού σε κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση που γίνεται σε παγκρήτιο επίπεδο, όχι μόνο συμμετέχουν, όχι μόνο διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, αλλά αποτελούν και ένα εξαίρετο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η Αιμιλία Πρωτογεράκη από τον Αμπελούζο με τον πατέρα της Μιχάλη και τη μητέρα της Ελένη αμέσως μετά τον τερματισμό

 

Όπως συνέβη και στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθώνιου Κρήτης, όπου τρέχοντας στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, η γνωστή και από άλλες συμμετοχές της σε αγώνες, αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων, Αιμιλία Πρωτογεράκη, έτρεξε χέρι -χέρι με μια Γαλλίδα αθλήτρια η οποία “κόπηκε” στη μέση της διαδρομής από σφίξιμο στη μέση. Η ξένη αθλήτρια ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει την προσπάθειά της, αλλά με την συμπαράσταση και το κουράγιο που της έδωσε στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής η Μεσαρίτισα αθλήτρια, που την κρατούσε από το χέρι μέχρι τον τερματισμό, κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της.

Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία αν αυτό της κόστισε μια πιο υψηλή θέση στο βάθρο.

Στις καρδιές όλων μας και μόνο για τη χειρονομία της αυτή έχει την πρώτη θέση!

Στη κατηγορία των γυναικών και στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, τρίτη τερμάτισε η μεσαρίτισα Αιμιλία Πρωτογεράκη, με χρόνο 1.33 λεπτά.

 

Χέρι-χέρι τερμάτισαν οι αθλήτριες από τη Μεσαρά και τη Γαλλία

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.