Νότια Κρήτη

Κυριακή 1 Μαρτίου: 10ο Καρναβάλι στο Τυμπάκι &  42ο Καρναβάλι στην Πόμπια

Κυριακή 1 Μαρτίου: 10ο Καρναβάλι στο Τυμπάκι &  42ο Καρναβάλι στην Πόμπια

Ντύσου, γέλα, στα Καρναβάλια έλα!

A-
A+
26/02/2020 | 8:25

Ο Μάρτιος στον Δήμο Φαιστού έρχεται πάνω σε… καρναβαλικό άρμα, «επικεφαλής» στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Τυμπάκι (ώρα έναρξης στις 2 το μεσημέρι) και στην Πόμπια (ώρα έναρξης στις 5 το απόγευμα).

Πάμε Τυμπάκι: Το 10ο Καρναβάλι του Δήμου Φαιστού που θα λάβει χώρα στον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου με κεντρικό σύνθημα «Ντύσου..Γέλα… …στο Καρναβάλι Έλα!» έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες του. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής (διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού)  «Καλούμε Σχολεία, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, φορείς, ομάδες αλλά και όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος μεμονωμένα, στη παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων. Στόχος και φέτος της οργανωτικής επιτροπής είναι μία επιτυχημένη διοργάνωση που θα χαρίσει γέλιο και χαρά στους πολίτες, βοηθώντας τους να ξεφύγουν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Πρωταγωνιστές σε αυτή τη διοργάνωση θέλουμε και φέτος να είναι τα παιδιά για να μεταδώσουν σε όλους τη χαρά, την αισιοδοξία, τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό». Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο email [email protected]

42 χρόνια κεφιού!

42 χρόνια Καρναβάλι στην Πόμπια δεν είναι λίγα.
Και φέτος με μεγάλη χαρά ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Φαιστού διοργανώνει όπως και κάθε χρόνο την απογευματινή παρέλαση, την Κυριακή 1 Μαρτίου, με ώρα έναρξης τις 5 η ώρα.  Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλες τις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή (πληροφορίες στο Face book του Συλλόγου), με κέφι και ενθουσιασμό για μια γιορτή, θεσμό στα δρώμενα του τόπου μας! Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας (θα ακολουθήσουν κι άλλες), σε αυτές περιλαμβάνονται:  Τσικνοπέμπτη με κατασκευές αυτοσχέδιων μασκών και προσφορά «τζουλαμά» (20 Φεβρουαρίου), Καρναβάλι (την Κυριακή 1 Μαρτίου), Καθαρά Δευτέρα (2 Μαρτίου) στην Αίθουσα του Συλλόγου, με δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.