Νότια Κρήτη

«Λεφτά υπάρχουν»: Η Δημοτική Αρχή Φαιστού… διπλασιάζει μισθούς!

«Λεφτά υπάρχουν»: Η Δημοτική Αρχή Φαιστού… διπλασιάζει μισθούς!

Απόφαση- πρόκληση σε καιρούς που τα οικονομικά των Δήμων «στενάζουν».

A-
A+
04/12/2019 | 13:07

Αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Φαιστού να διπλασιάσει (!) αιφνιδίως τον μισθό του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), το ύψος της αμοιβής του οποίου εκτινάσσεται, από την μία στιγμή στην άλλη,  στα 1.558 ευρώ από τα 790 ευρώ που λάμβανε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ο προεδροσ και οχι ο Αντιπρόεδρος, κάτι παραπάνω από τα διπλά χρήματα δηλαδή!


Έκτακτο Συμβούλιο

Για το θέμα διπλασιασμού του μισθού του Αντιπρόεδρου Μανώλη Ορφανουδάκη, ο… ίδιος ο Αντιπρόεδρος συγκάλεσε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού, το πρωί της περασμένης Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις Μοίρες, όπου τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να λάβουν απόφαση «σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που αφορά την απόφαση 81/2019, τον Ορισμό μέλους Δ.Σ. με πλήρη απασχόληση και την τροποποίηση της».

Η Εισήγηση

Στην Εισήγηση του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Προτείνεται για τον κ. Ορφανουδάκη Ε. μισθό ανάλογο προσόντων κλάδου ΔΕ.

1) Βασικός μισθός ΔΕ 858 ευρώ

2) Μισθολογικό κλιμάκιο 9, με αναγνώριση 24 χρόνια προϋπηρεσίας 480 €

3) Επίδομα  2 παιδιών 70 ευρώ

4) Επίδομα ανθυγιεινής Α κατηγορίας 150 ευρώ

(λόγω της αρμοδιότητας λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών και λειτουργίας μηχανολογικού εξοπλισμού)

Σύνολο: 1.558 ευρώ.

Την απόφαση δεν ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Καμπουράκης από την παράταξη «Ο Τόπος μας Μπροστά» του Γιάννη Μαθιουδάκη, ζητώντας να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά που να την στηρίζουν όπως:

– άδεια μηχανολόγου ή χημικού

– άδεια υδραυλικού

για να υποστηρίξει αυτά που ζητά η επισυναπτόμενη σύμβαση, τη στιγμή που οι βιολογικοί έχουν δοθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες.