Νότια Κρήτη

MBF: Δεν έχεις πού να μείνεις; No problem! Λύσεις, προτάσεις και εναλλακτικές

MBF: Δεν έχεις πού να μείνεις; No problem! Λύσεις, προτάσεις και εναλλακτικές

Πληροφορίες για camping, studios και ενοικιαζόμενα

A-
A+
16/06/2016 | 11:49

Το ζήτημα της διαμονής στα Μάταλα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει όποιους θελήσουν να κατέβουν και να μείνουν εκεί για τις ημέρες του Φεστιβάλ, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Τις επόμενες ημέρες τα Μάταλα αποτελούν τον Νο 1 προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την περιοχή με αφορμή το πασίγνωστο πλέον Matala Beach Festival.

Αν παρόλα αυτά είστε τύπος της τελευταίας στιγμής, όπως συμβαίνει με το 90% των Ελλήνων, μην απογοητεύεστε, καθώς υπάρχουν πολλές λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις, που μπορείτε να σκεφτείτε ακόμα και στο παρά πέντε.

Αν σας αρέσουν οι ανέσεις ή αν μαζί σας έχετε μικρά παιδιά, θα μπορέσετε να παραθερίσετε σε κάποιο από τα δεκάδες ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα ή studios, που διαθέτει η περιοχή. Και αν οι πιθανότητες να βρείτε κάτι μέσα στα Μάταλα, όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν, πάλι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε πολύ κοντινή απόσταση, καθώς η νότια Κρήτη φημίζεται για τα αμέτρητα τουριστικά θέρετρα.

Έτσι σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων θα μπορέσετε να βρείτε κάποιο κατάλυμα στα Πιτσίδια, στο Σίβα, στο Καλαμάκι στον Κόκκινο Πύργο ή ακόμα και στην πανέμορφη Αγία Γαλήνη.

Αν πάλι θέλετε να ζήσετε έστω και για λίγο, όπως ζούσαν οι hippies τη δεκαετία του ’60 ή αν είστε τύπος της περιπέτειας, δεν έχετε παρά να φορτώσετε ένα σακίδιο στον ώμο με μια σκηνή, έναν υπνόσακο και τα απολύτως απαραίτητα και να κατηφορίσετε προς τα Μάταλα.

Διαμονή στο κάμπιγκ

Τα Μάταλα διαθέτουν ένα από τα ομορφότερα κάμπιγκ στην Κρήτη και αυτό γιατί βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την θάλασσα και δίπλα στις φημισμένες σπηλιές,  έτοιμο να φιλοξενήσει τους λάτρεις της περιοχής, αλλά και του ρυθμού των εκδηλώσεων.

Το κάμπιγκ καταλαμβάνει έκταση 40.000 τ.μ. προσφέροντας βασικές υπηρεσίες, όπως υποδοχή με ασφάλεια, χώρους υγιεινής, ντούζ με ζεστό νερό και χώρο πάρκιγκ. Δεν διαθέτει κουζίνα, ούτε υπάρχει η δυνατότητα για πλυντήριο ρούχων. Επίσης τα ζωάκια είναι ευπρόσδεκτα και μπορείτε και αυτά να τα πάρετε μαζί σας.

ΚΑΜΠΙΓΚ ΜΑΤΑΛΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο τιμοκατάλογος της διαμονής στο κάμπιγκ των Ματάλων έχει ως εξής:

Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: 4,50 ευρώ

Παιδιά από 4-12 ετών: 2,70 ευρώ

Σκηνή( μικρή) : 3 ευρώ

Σκηνή( μεγάλη): 3,50 ευρώ

Αυτοκίνητο: 3 ευρώ

Τροχόσπιτο: 5 ευρώ

Μοτοσυκλέτα: 2 ευρώ

Καθότι το τριήμερο των εκδηλώσεων απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων μέσα στον οικισμό των Ματάλων, όπου βρίσκεται και το κάμπιγκ, θα πρέπει να φροντίσετε να μεταφέρετε τα πράγματά σας το αργότερο μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής γιατί μετά ο δρόμος κλείνει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:

+30 28920 45340 και στο [email protected]

Γενικά χρήσιμες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.matalabeachfestival.org και στο http://www.visitmatala.com

Τέλος αν διαπιστώσετε ότι και αυτή την ευκαιρία τη χάσατε, να μείνετε δηλαδή σ’ ένα οργανωμένο κάμπιγκ με βασικές υπηρεσίες, υπάρχει και η λύση του ελεύθερου κάμπιγκ, γύρω από την παραλία και κάτω από τις σπηλιές, όπου μπορείτε να στήσετε τη δική σας σκηνή σας.

Εξάλλου η παραμονή στα Μάταλα, όπως και να τη ζήσετε, είναι μια εμπειρία ζωής!

 

 

ΜΑΤΑΛΑ- ΚΑΜΠΙΓΚ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΜΠΙΓΚ - ΜΑΤΑΛΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΤΑΛΑ- ΚΑΜΠΙΓΚ