Νότια Κρήτη

Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα για την Νόσο Alzheimer στον Πανασό

Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα για την Νόσο Alzheimer στον Πανασό

Η ημερίδα οργανώθηκε από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Γόρτυνας.

A-
A+
12/10/2019 | 12:26

Πραγματοποιήθηκε εχθές στις 08/10/2019 Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για την Άνοια» στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Γόρτυνας (Πανασός).

Ομιλητές ήταν η Εμμανουέλα Παπά, Ψυχολόγος (Άνοια: Πρώιμα Συμπτώματα και ο ρόλος του φροντιστή), η Κωνσταντίνα Μαρδάνη- Αλεγκάκη, Διαιτολόγος Διατροφολόγος. (Διατροφή άνοια: Πρακτικές Συμβουλές για την βελτίωση της καθημερινότητας) και ο Δημήτριος Βασμαρής , Φυσικοθεραπευτής (Άνοια – Νόσος Alzheimer και ο ρόλος της φυσικοθεραπείας)

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ρούβα, κος Στέλιος Σηφάκης. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κος. Χρήστος Τιτάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιώργος Στυλιανάκης και εργαζόμενοι των Προγράμματων Βοήθεια στο Σπιτι και ΚΑΠΗ.

Η ημερίδα οργανώθηκε από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Γόρτυνας με αφορμή τον μήνα Σεπτέμβριο αφιερωμένο στη Νόσο Alzheimer με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φροντιστών με Alzheimer μέσω της διεπιστημονικής πρόσεγγισης.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές για τις εμπεριστατομένες ομιλίες τους αλλά και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής                Η υπεύθυνη ΚΗΦΗ
Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη                                                Μιχαέλα Φουκάκη