Νότια Κρήτη

Μελέτη Φράγματος εμπλουτισμού Μαγείρου: Ο αγώνας του ΤΟ.Ε.Β. Τυμπακίου δικαιώθηκε!

Μελέτη Φράγματος εμπλουτισμού Μαγείρου: Ο αγώνας του ΤΟ.Ε.Β. Τυμπακίου δικαιώθηκε!

Την ώρα που ο Δήμος Φαιστού μετέτρεψε το χώρο σε… χωματερή, αμφισβητώντας ότι υπάρχει Μελέτη.

A-
A+
25/02/2020 | 10:32

Πολλά ερωτηματικά και εύλογη αγανάκτηση, η οποία εκφράστηκε με σφοδρές αντιπαραθέσεις στην ραδιοφωνική εκπομπή του dream fm “Πρωινή Πτήση”, προκάλεσε η μετατροπή του Μάγειρα Ποταμού στο Τυμπάκι, σε «χωματερή» πλαστικών και λοιπών απορριμμάτων θερμοκηπίων (!)  από τον Δήμο Φαιστού, σε χώρο δικαιοδοσίας του Τομέα Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟ.Ε.Β.).

Όλα αυτά, μάλιστα, έγιναν την ώρα που ο ΤΟ.Ε.Β. έδινε αγώνα για την προώθηση της «Μελέτης του Φράγματος εμπλουτισμού του Μαγείρου Τυμπακίου», ένα αίτημα που δικαιώθηκε αυτές τις μέρες με την έγκριση από την Περιφέρεια Κρήτης της χρηματοδότησης της Μελέτης του συγκεκριμένου έργου με 400.000 €!

Η… αμφισβήτηση

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όταν στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής του Dream Fm, ο Πρόεδρος του ΤΟ.Ε.Β. Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μετατροπή του Μαγείρου σε χωματερή, την ώρα που το ΤΟ.Ε.Β. αγωνίζεται για την χρηματοδότηση Μελέτης για τον «ζωοδότη» ποταμό της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης αμφισβήτησε την ύπαρξη και βεβαίως την έγκριση σχετικής Μελέτης.

Την παρουσίασε ο Περιφερειάρχης

Ο λόγος για μια Μελέτη «χειροπιαστή» και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση,  την οποία  παρουσίασε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης την περασμένη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου!  Όπως τόνισε δε ο κ. Αρναουτάκης, η εκπόνηση των συγκεκριμένων μελετών, όπως  η «Μελέτη φράγματος εμπλουτισμού Μαγείρου Τυμπακίου»,  είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν τα έργα που θα μελετηθούν να είναι ώριμα και να κατατεθούν προτάσεις για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Ευχαριστίες του ΤΟ.Ε.Β.

Μετά την ανακοίνωση της έγκρισης της χρηματοδότησης της μελέτης για τον Μάγειρο Ποταμό, ο Πρόεδρος του ΤΟ.Ε.Β. Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Άποψη του νότου», έσπευσε να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας που ενέκριναν την πληρωμή της μελέτης, φέρνοντας την ολοκλήρωση του έργου ακόμα πιο κοντά.

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.Ε.Β. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης

Η μελέτη, χάρη στις προσπάθειες του ΤΟ.Ε.Β. Τυμπακίου να την προωθήσει,  εντάχθηκε στο πλαίσιο έγκρισης μελετών που, όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια,  εστιάζουν σε έργα τα οποία θα στηρίξουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Κρήτη.  Συνολικά, με την υλοποίησή τους θα τονώσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ θα συνδράμουν στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος της Κρήτης που αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, και στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

Η απόφαση χρηματοδότησης της Μελέτης