Νότια Κρήτη

Μερωνιανάκης: “Χωρίς τα έσοδα από τα αιολικά και την αίθουσα τα σφαγεία κλείνουν με παθητικό”

Μερωνιανάκης: “Χωρίς τα έσοδα από τα αιολικά και την αίθουσα τα σφαγεία κλείνουν με παθητικό”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον εργαζόμενο στην εταιρεία των Ματάλων που έχασε τη ζωή του.

A-
A+
18/09/2018 | 9:56

Πολύ εύστοχες ήταν οι παρατηρήσεις στις οποίες προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Φαιστού, Μερωνιανάκης Γιώργος αναφορικά με τον ισολογισμό χρήσης του 2017 για την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Φαιστού που διαχειρίζεται τα σφαγεία Μοιρών.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις η εταιρία παρουσιάζει κερδοφορία και αποθεματικό της τάξης των 25.000 ευρώ. Αυτή η κερδοφορία, όμως, είναι “πλασματική”, όπως  ειπώθηκε, καθώς υπολογίζονται στα έσοδα 52.000 ευρώ από τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης των αιολικών πάρκων, τα οποία εγγράφονται στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο, αλλά δεν εισπράττονται και επίσης προστίθενται και 2.000 ευρώ από την εκμετάλλευση μιας αίθουσας εκδηλώσεων.

Αν όμως λείψουν αυτά τα έσοδα που δεν ανήκουν στην διαχείριση των σφαγείων, τότε η εταιρεία μόνο με τα σφαγεία μπαίνει “μέσα για μέσα” και κλείνει με παθητικό!

Η παρατήρηση αυτή αν και πολύ εύστοχη δεν απαντήθηκε, όπως και η πρόταση την οποία έκανε στη συνέχεια ο κ. Μερωνιανάκης για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, όπου εισέπραξε τη σχεδόν μονολεκτική απάντηση από τον Πρόεδρο κ. Πουλινάκη Μανούσο, πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί και πως ήδη η εταιρία λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό. Ο τελευταίος μάλιστα παραδέχτηκε πως η μεγαλύτερη δαπάνη που δεν μπορούν να αποφύγουν είναι αυτή της διαχείρισης των υποπροϊόντων του σφαγείου, που δίνονται σε ιδιώτη με το κόστος να είναι αρκετά υψηλό.

Επίσης και με αφορμή το θλιβερό γεγονός ότι ένας εργαζόμενος στην εταιρία των Ματάλων έχασε τη ζωή του ο κ. Μερωνιανάκης πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να εκδοθεί μια συλλυπητήρια ανακοίνωση για το περιστατικό και να διατεθεί και ένα ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος.

Πρόταση η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Σώμα.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.