Νότια Κρήτη
Νέα εποχή σε εστιατόρια και ταβέρνες
Μόνο συσκευασμένο ελαιόλαδο πλέον στα τραπέζια
Όσοι γευματίζουν ή δειπνούν συχνά εκτός σπιτιού, ως τακτικοί πελάτες ταβερνών & εστιατορίων, θα πρόσεξαν ήδη μια σημαντική…αλλαγή στο τραπέζι: Το ελαιόλαδο που προσφέρεται για χρήση στις σαλάτες είναι πλέον συσκευασμένο σε σφραγισμένα μπουκαλάκια των 50 ml “μιας χρήσεως”, αφού έτσι προβλέπεται από τη νομοθεσία που από το ξεκίνημα του 2018 έκανε παρελθόν τα κοινά, ασφράγιστα, μπουκάλια λαδιού, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα και συνήθειες χρόνων.
Η νέα πραγματικότητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες στην τοπική αγορά ελαιολάδου, αν κρίνουμε και από το μπουκαλάκι λαδιού που μας πρόσφεραν στο εστιατόριο όπου γευματίσαμε, με τη φίρμα κρητικής εταιρείας που προφανώς, όπως πολλές άλλες, έχει ένα επιπλέον τρόπο διάθεσης της παραγωγής της, κάτι που αποτελεί επιπλέον έσοδο.
Σημειώνεται ότι και οι πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, από τη νέα σεζόν θα βρίσκουν μόνο συσκευασμένο ελαιόλαδο στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης- πιθανόν δε να παίρνουν μαζί τους τα μπουκαλάκια ως… “σουβενίρ”.