Νότια Κρήτη

Ο 88χρονος από το Φουρφουρά που χάραξε τη στράτα του Ψηλορείτη

Ο 88χρονος από το Φουρφουρά που χάραξε τη στράτα του Ψηλορείτη

Παρά τα χρόνια του, δεν ξέρει ...τι θα πει φάρμακο!

A-
A+
15/11/2019 | 14:31

Ο επισκέπτης του Φουρφουρά Αμαρίου Ρεθύμνου που δεν θα “περιοριστεί” στην εικόνα του χωριού από τον κεντρικό δρόμο που περνά από δω αλλά θα περπατήσει στα στενά και στις παλιές γειτονιές, θα ανακαλύψει όμορφες εικόνες της “παλιάς” Κρήτης.

Του: Γιάννη Φραγκιαδάκη

Κάνοντας τη βόλτα μας στα πέριξ του παμπάλαιου δίκλιτου ναού Αγίου Γεωργίου & Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τοίχους φρουριακού τύπου, όπου συναντήσαμε τον 88χρονο Παντελή Γιακουμάκη καθοδόν από το σπίτι του για το Καφενείο του χωριού.

Στην «τελική ευθεία» για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του ο κύριος Παντελής μας αποκάλυψε τα «μυστικά» της μακροζωίας του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ένα καλό πρωινό από όπου δεν πρέπει να λείπει ένα ποτήρι γάλα ή… εναλλακτικά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

Με την Άποψη ανά χείρας.

«Πίνω κάθε πρωί ένα ποτήρι κατσικίσιο γάλα κι όταν δεν υπάρχει θα πιώ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με λίγο τυρί παξιμάδι και ελιές», μας είπε.

Ο ίδιος μας ανέφερε ότι μέχρι πριν δύο χρόνια ανέβαινε κάθε χρόνο στον Ψηλορείτη ενώ ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς που χάραξαν την Ορειβατική διαδρομή Ε5 από τις Κουρούτες.
«..Κι εδά να ξεκινήσω θ’ ανεβώ, όμως εδά και δυό χρόνια δε ντο αποτολμώ γιατί προσέχω λίγο παραπάνω και γιατί πρέπει να είμαι κοντά στη σύζυγο μου που έχει κάποια προβλήματα υγείας, σε αντίθεση με μένα που δεν εχω πιεί ποτέ στη ζωή μου ούτε ασπιρίνη!», μας ανέφερε με καμάρι για το γεγονός ότι παρά τα χρόνια του, δεν ξέρει …τι θα πει φάρμακο!