Νότια Κρήτη

Ο δράστης της ένοπλης ληστείας σε πρατήριο στο Σοκαρά είχε και συνεργό

Ο δράστης της ένοπλης ληστείας σε πρατήριο στο Σοκαρά είχε και συνεργό

Καρέ- καρέ μελετούν οι Αρχές τις κινήσεις του δράστη αλλά και τον τρόπο αποχώρησης από το πρατήριο.

A-
A+
20/02/2018 | 10:31

Μετά και το τριήμερο αργίας της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας συνεχίζονται από τις Αστυνομικές Αρχές οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που λήστεψε με την απειλή όπλου το βράδυ της Παρασκευής ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σοκαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη γίνει κάποιες προσαγωγές ατόμων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι σε βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως προκύπτει από το βίντεο, που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο δράστης ο οποίος μπήκε μέσα στο βενζινάδικο και με την απειλή όπλου ανάγκασε τον πρατηριούχο να του δώσει τις εισπράξεις της ημέρας είναι νεαρός, ηλικίας περίπου 30 ετών, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα αν πρόκειται για Έλληνα ή αλλοδαπό, καθώς στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχε με τον πρατηριούχο, του μιλούσε μεν στα ελληνικά αλλά “μέσα από τα δόντια” για να μην αναγνωριστεί από τη φωνή, όπως μας αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης σε επικοινωνία που είχε μαζί του το “apopsilive.gr”.

Ωστόσο, όπως εικάζουν οι Αρχές και επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο βενζινοπώλης, στην φυγή του δράστη από το πρατήριο πρέπει να συμμετείχε και δεύτερο άτομο, καθώς λίγα μέτρα πιο κάτω από το πρατήριο υπήρχε σταθμευμένο όχημα, στο οποίο υποθέτουν οι Αρχές ότι θα πρέπει να επιβιβάστηκε ο δράστης και με αυτό να εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα μετά τη ληστεία.

Ένα άλλο σημείο το οποίο επίσης διευκρινίστηκε, καθότι είχε ιδιαίτερη σημασία για τις Αρχές στην προσπάθειά τους να σκιαγραφήσουν το προφίλ του δράστη, ήταν ο χρόνος κατά τον οποίο πυροβόλησε. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι ο δράστης πυροβόλησε μετά την παράδοση των χρημάτων, κάτι όμως το οποίο διαψεύδει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

Αρχικά ο δράστης φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον πρατηριούχο μπαίνοντας μέσα στο βενζινάδικο και με “κοφτή” ομιλία -“τα λεφτά”- και στην πρώτη απάντηση του βενζινοπώλη -“δεν έχω”- έριξε τον πυροβολισμό στον αέρα, αναγκάζοντάς τον να ανοίξει την ταμειακή μηχανή και να του παραδώσει τα χρήματα από τις εισπράξεις της ημέρας, που υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 1.500 ευρώ.

Τα δραματικά λεπτά της ληστείας, όπως και η φυγή του δράστη, έχουν καταγραφεί στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου, στοιχεία τα οποία μελετούν προσεκτικά οι Αρχές, ώστε να φτάσουν στα ίχνη του δράστη και του συνεργού του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας και μάλιστα οι ένοπλες ληστείες και επιθέσεις προκαλούν ανησυχία, με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες να εκφράζουν την ανασφάλεια που αισθάνονται, ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση στην ύπαιθρο.