Νότια Κρήτη

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στο χωριό του την Πλώρα (φώτο)

Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας στο χωριό του την Πλώρα (φώτο)

Συγκίνηση και χαρά! - Κοίταξε στα μάτια, συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς.

A-
A+
05/08/2019 | 14:12

Κοίταξε στα μάτια, συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς. Ανθρώπους που τον γνωρίζουν από παιδί και καμαρώνουν γι αυτόν. Ο λόγος για τον  Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα, που το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Πλώρα της Μεσαράς.

Ήταν μια πραγματικά συγκινητική λειτουργία με τον Μητροπολίτη που επέστρεψε στον τόπο του από τη μακρινή Ζηλανδία για να δώσει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους και να πάρει από αυτούς. Ο Μητροπολίτης σε ρόλο ιερέα συλλειτούργησε με τον ιερέα του χωριού και στο τέλος με πολλή αγάπη προσέφερε το αντίδωρο στους πιστούς.

Με φωνή μελωδική και λόγο πράο ο ιερωμένος απευθύνθηκε στους ανθρώπους εξηγώντας τους το Ευαγγέλιο για τους δύο τυφλούς που βρήκαν το φως του επειδή πίστεψαν στο δικό τους θαύμα καλώντας τους πιστούς να κάνουν το ίδιο.Κοιτώντας τους συγχωριανούς του ζήτησε να προσεύχονται γι αυτόν καθώς χρειάζεται τη δύναμη που του δίνει η πίστη τους για να επιτελέσει το έργο του στην άλλη άκρη της γης. Όμως αυτοί που πήραν τη δύναμη ήταν οι ίδιοι οι χωριανοί όχι μόνον από τον εξαιρετικό λόγο του Μητροπολίτη αλλά και τη γενικότερη παρουσία του και το παράδειγμα της ζωής του.

Μετά την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε για το δικό τους άνθρωπο που πλέον μόνο με το ράσο του και τον αρχιερατικό του σταυρό χαιρέτησε όλους, χάιδεψε τα παιδικά κεφαλάκια, και είχε ένα λόγο παρηγοριάς για όλους τους πονεμένους.

Συνοδευόμενος από τον ηλικιωμένο πατέρα του Νίκο Κτιστάκη και την αδελφή του Ελένη Κτιστάκη ο Μητροπολίτης παρακάθισε σε γεύμα που του παρατέθηκε στο καφενείο του Γιώργου Κτιστάκη. Τα φαγητά εκλεκτά, σπιτικά, μαγειρεμένα από χέρια των ντόπιων νοικοκυρών, φυσικά σαρακοστιανά αφού διανύουμε την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

maleviziotis.gr