Νότια Κρήτη

Ο σπηλαιώδης Ναός της Παναγίας στα Μάταλα (βίντεο)

Ο σπηλαιώδης Ναός της Παναγίας στα Μάταλα (βίντεο)

A-
A+
13/08/2018 | 11:25

Στα Μάταλα υπάρχει μια εκκλησία που ξεπροβάλει μέσα από ένα βράχο, αφιερωμένη στην Παναγία. Θα την χαρακτηρίζαμε περισσότερο σαν μία κατακόμβη που χρησιμοποιήθηκε από τους πρόωρος Χριστιανούς κατά τη διάρκεια των διωγμών.

Στα βενετικά έγγραφα αναφέρεται ο ναός της Παναγίας (La Madonna di Matala), στην είσοδο του οποίου υπάρχει η επιγραφή : «Πλύνετε την κεφαλήν και καθαρίσατε τους πόδας και έπειτα εισέλθητε εις τον ιερόν τούτον οίκον».

Η μικρή βυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς είναι χτισμένη μέσα στη σπηλιά με δύο μαρμάρινα τέμπλα και κιονόκρανα από μια παλιότερη εκκλησία της Πρώτης Βυζαντινής Περιόδου.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.