Νότια Κρήτη

Ο υπουργός… ξανάρχεται σήμερα στο Ζαρό!

Ο υπουργός… ξανάρχεται σήμερα στο Ζαρό!

Μια υπέροχη κωμωδία από την Ακαδημία θεάτρου Ζαρού, την Κυριακή 25 Αυγούστου!

A-
A+
25/08/2019 | 13:33

Ένας αγαπητός υπουργός, ξανάρχεται εκτάκτως, για μία ακόμα παράσταση την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ. Μετά από απαίτηση του κοινού, (αρκετοί δεν μπόρεσαν να τον δουν και πολλοί άλλοι θέλουν να τον ξαναδούν),  και έτσι την παραπάνω ημέρα και ώρα, θα βρεθεί στο Πνευματικό κέντρο Ζαρού, με ελεύθερη είσοδο. Ας τον υποδεχτούμε, όλοι μαζί.«Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα», του Ερικ Αϊντλ, από την Ακαδημία θεάτρου Ζαρού, σε μια υπέροχη κωμωδία.

Συγγραφέας του έργου ο Έρικ Άιντλ, σκηνοθετεί ο Μάνος Παπαδογιαννάκης, σκηνικά ο Νίκος Τσικριτσάκης, η σκηνογραφία γίνεται από ομαδική εργασία, τον ήχο και τον φωτισμό έχει αναλάβει ο Γιώργος Ξενάκης, τεχνικός ο Μπάμπης Δαμιανάκης και φωτογραφία ο Νίκος Αναστασάκης.         

Οι ηθοποιοί που παίζουν με σειρά εμφάνισης είναι                                                         

ΡΕΒΕΚΚΑ: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΕΜΜ.

ΡΟΝΥ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜ.

ΤΑΡΣΕΜ: ΠΑΥΛΟΣ ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ ΔΙΟΓ.

ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ: ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

ΠΟΛ.ΑΝΑΜΠΕΛΛΑ: ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΠΟΛ.

ΜΠΙΛΥ: ΦΡΑΓΚΙΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΕΑΡ.

ΝΤΑΝΥ: ΝΙΚΟΣ ΛΕΜΟΝΑΚΗΣ ΜΙΧ.

ΧΑΡΡΥ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.

Λίγα λόγια για το έργο…

Σε μια κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΄Αλεξ Τσάρλς, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μέσα σε ΄ενα υποστηρικτικό μηχάνημα στο σπίτι του, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η μεγαλοαστή σύζυγος του, ο εραστής φίλος της και επίσης υπουργός της κυβέρνησης, η συνταγματάρχης ερωμένη του υπουργού, ακόμα και ο πολιτικός του αντίπαλος, έχουν συμφέροντα να τον κρατήσουν ζωντανό. Η διαπλοκή και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για εξουσία, είναι το καλύτερο διεγερτικό σε μια ιστορία απίστευτων παρεξηγήσεων και ανατροπών. Η κόρη του υπουργού, ο Ινδός μπάτλερ, ακόμα και ο τεχνικός του κλιματιστικού, εμπλέκονται μέσα στα νήματα μιας κωμικοτραγικής κατάστασης που αγγίζει τα ορια της παρωδίας.΄Ολη η διακυβέρνηση του κράτους, στηρίζεται πάνω σε μια πρίζα. Οι φιλοδοξίες, τα ρουσφέτια, τα πάθη, εξαρτώνται από αυτήν. Ένα «εκλογικό»έργο, τόσο κοντά στην Ελληνική πραγματικότητα, επίκαιρο οσο ποτέ. ΄Αλλωστε οι πρίζες, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στις πολιτικοποιημένες κοινωνίες, από την εποχή του Αριστοφάνη, εως και σήμερα, στην εποχή της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, των συγκαλυμμένων οικονομικών, ταξικών, φυλετικών και ιδεολογικών διαφορών.

(φώτο τα νέα της πάνω ρίζας)