Νότια Κρήτη

Οι Δήμοι Φαιστού & Γόρτυνας τιμούν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Οι Δήμοι Φαιστού & Γόρτυνας τιμούν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Παρελάσεις σε Μοίρες, Τυμπάκι, Πόμπια, Ζαρό, Ασήμι, Βαγιωνιά, Αγίους Δέκα, Γέργερη, Αγία Βαρβάρα.

A-
A+
24/03/2019 | 10:35

Από την Πάνω Ρίζα μέχρι τον Κάμπο της Μεσαράς ο Δήμος Φαιστού και ο Δήμος Γόρτυνας θα γιορτάσουν με σειρά εκδηλώσεων την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, την ερχομένη Δευτέρα, παρουσία πλήθους κόσμου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και αναμένεται και φέτος, με την ελπίδα ο καιρός… να είναι «σύμμαχος» των διοργανωτών.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην έδρα του Δήμου Φαιστού τις Μοίρες, στο Τυμπάκι, την Πόμπια και το Ζαρό, όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις την Δευτέρα 25 Μαρτίου, έχει ως εξής:

Στις Μοίρες

Στην έδρα του Δήμου Φαιστού στις  Μοίρες θα γίνει η κατάθεση στεφάνων

από επισήμους και εκπροσώπους φορέων παρουσία του  Δημάρχου

Γιώργου Αρμουτάκη.

Ώρα 7:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου  Μοιρών.

Ώρα 10:00 π.μ Επίσημη Δοξολογία.

Ώρα 10:30 π.μ.  -Τελετή στο Ηρώο

– Επιμνημόσυνη δέηση

– Κατάθεση Στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής  – Εθνικός ύμνος

δ) Ώρα 11:00 π.μ. Παρέλαση

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγήτρια  Φυσικής Αγωγής Δημοτικού Σχολείου Καπαριανών Βαγγελιώ Βουρλιώτη.

 

Στο Τυμπάκι

Ώρα 7:00 Θεία Λειτουργία  στον Ιερό ναό του Αγίου Τίτου Τυμπακίου.

Ώρα 10:00 π.μ Επίσημη Δοξολογία.

Ώρα 10:30 π.μ  – Τελετή στο Ηρώο

-Επιμνημόσυνη δέηση

-Κατάθεση Στεφάνων

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής

-Εθνικός ύμνος

Ώρα 11:00 π.μ.  Παρέλαση

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγήτης  Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου Τυμπακίου

Γιάννης Κυδωνάκης.

 

Στον Ζαρό

Ώρα 7:00 θεία λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαρού.

Ώρα 10:00 π.μ Επίσημη Δοξολογία.

Θα ακολουθήσει Παρέλαση με τη σειρά:

Νηπιαγωγείο Ζαρού – Δημοτικό Σχολείο Ζαρού – Γυμνάσιο Ζαρού.

δ) Τελετή στο Ηρώο

Επιμνημόσυνη δέηση   –  Κατάθεση Στεφάνων  – Τήρηση  ενός λεπτού σιγής

Εθνικός ύμνος

Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Ζαρού Αντώνης Δρίτσας.

Στην Πόμπια

Ώρα 7:00 θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόμπιας.

Ώρα 9:30 π.μ Επίσημη Δοξολογία.

Τελετή στο Ηρώο

-Επιμνημόσυνη δέηση –  Κατάθεση στεφάνων – τήρηση ενός λεπτού σιγή

–  Εθνικός ύμνος

Θα ακολουθήσει Παρέλαση.

Τελετάρχης  ορίζεται η  καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του  Γυμνασίου – Λυκείου  Πόμπιας Νίκη Λενακάκη.

Στις  τοπικές  κοινότητες  του  Δήμου   Φαιστού  όπου λειτουργούν  Σχολεία,  μετά  την καθιερωμένη  λειτουργία  της  Κυριακής  και  την επιμνημόσυνη  δέηση  θα  ακολουθήσει  παρέλαση των  μαθητών.

 

Πρόγραμμα 25ης Μαρτίου στο Δήμο Γόρτυνας

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στοχεύοντας να γίνουν με κάθε επισημότητα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους μας. Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα διεξαχθούν σε Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ασήμι, Αγίους Δέκα και Βαγιωνιά. Το επίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αγία Βαρβάρα: Θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στις 10:15 στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας  μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό  κ. Τσατσάκη Ελευθερία . Στις 10.45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.
Γέργερη: Η δοξολογία θα γίνει στις 09:30, στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό κ. Ευφραιμίδου Σβετλάνα, ο πανηγυρικός της ημέρας . Στις 10.00 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (Μνημείο Καπετάν Μαστραχά), ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Αγ. Δέκα: Στις 09.15 θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δέκα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Γιαμαλάκης Γρηγόρης.Στις 10.00 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων , ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά  θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Βαγιωνιά Στις 11:00 θα ξεκινήσει η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας Γυμνασίου. Στις 11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων , κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου και  αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.

Ασήμι: Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής.Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Τάσιου Ιωάννης. Στις 10.15 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.