Νότια Κρήτη

Οι λιομαζωχτάδες … της νύχτας ξαναχτύπησαν στη Μεσαρά

Οι λιομαζωχτάδες … της νύχτας ξαναχτύπησαν στη Μεσαρά

Νέο περιστατικό κλοπής ελαιόκαρπου στη Μεσαρά

A-
A+
03/12/2019 | 14:35

Ανησυχία και προβληματισμό στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσαράς προκαλεί ένα ακόμα περιστατικό κλοπής ελαιόκαρπου, με συγκομιδή από ξένο λιόφυτο, όπου μετά την Φανερωμένη, ανάλογο συμβάν έγινε και σε αγροτική περιοχή του Σίβα Δήμου Φαιστού.

Όπως καταγγέλλει το θύμα της νέας θρασύτατης κλοπής ελιών, άγνωστοι δράστες μπήκαν στο λιόφυτο του και μάζεψαν 30 ελαιόδεντρα γεμάτα καρπό, πριν αποχωρήσουν «σαν κύριοι» για να πάνε να αλέσουν τις ξένες ελιές! Ο ιδιοκτήτης των ελαιοδέντρων αναζήτησε πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών,  αλλά δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να είδε, ούτε να αντιλήφθηκε τίποτα, καθώς είναι πολύ πιθανόν το λιομάζωμα να έγινε βραδινές ώρες.

Είχε προηγηθεί ανάλογη κλοπή σε χωριό του ίδιου Δήμου και συγκεκριμένα στη Φανερωμένη όπου, όπως έγραψε η Άποψη, οι θρασύτατοι «λιομαζωχτάδες» ράβδισαν βραδινές ώρες  54 ελιές φορτωμένες καρπό, με την παραμονή τους στο λιόφυτο να υπολογίζεται ότι διάρκεσε τουλάχιστον ένα τετράωρο, πριν αναχωρήσουν με αγροτικό προφανώς αυτοκίνητο, γεμάτο με τα τσουβάλια που μάζεψαν! Ο ιδιοκτήτης, που υπολογίζει ότι οι ελιές που του άρπαξαν θα έβγαζαν γύρω στα 400 κιλά λάδι, έκανε γνωστό πως προσφέρει χρηματικό ποσό σε όποιον του δώσει πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών, κίνηση που δεν είχε ωστόσο αποτέλεσμα.