Νότια Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις σε τμήματα του δρόμου Ροδάκινου-Παραλία Κόρακα-Πολύριζο

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις σε τμήματα του δρόμου Ροδάκινου-Παραλία Κόρακα-Πολύριζο

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου.

A-
A+
08/08/2019 | 20:12

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης σε τμήματα του δρόμου Ροδάκινου-Παραλία Κόρακα-Πολύριζο και διάφορα σημεία εντός του οικισμού στο Πάνω Ροδάκινο. Οι εργασίες περιελάμβαναν εργασίες συντήρησης και νέο ασφαλτοτάπητα 3.500 τμ.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε τον Δημοτικό Σύμβουλο Βαγγέλη Καπετανάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σταύρο Γαλανάκη για την συνεχή παρουσία τους κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ροδάκινο, όπως και σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου, βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά έργων και δράσεων που θα αλλάξουν την όψη των οικισμών.

Συγκεκριμένα για το Ροδάκινο:

– Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σούδα- Κόρακας θα ξεκινήσουν των Σεπτέμβριο αφού είχαν σταματήσει προσωρινά από τον ανάδοχο εργολάβο γιατί εκτελούσε έκτακτα έργα αποκατάστασης στον Νομό Χανίων μετά τις καταστροφές που έγιναν τον περασμένο χειμώνα.

– Σχετικά με την εργολαβία Ροδάκινο – Φραγκοκάστελλο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, έχει βγει ανάδοχος και βρίσκεται για έλεγχο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

– Για το έργο Ροδάκινο προς Κουρκουλός προϋπολογισμού 240.000 ευρώ έχει βγει ανάδοχος και έχει υπογραφεί η σύμβαση.

– Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την κατασκευή μονάδας επεξεργασία λυμάτων και ξεκίνησαν οι σχετικέ μελέτες.

– Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην πλατεία του Κάτω Ροδάκινου.

-Ολοκληρώθηκαν οι εγκρίσεις της μελέτης για την κατασκευή υδατοδεξαμενής 400κμ και σύντομα θα υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης στα πλαίσια των ΟΧΕ της ΠΕ Ρεθύμνου.