Νότια Κρήτη

Ομορφο φωτορεπορτάζ από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών στον Τίμιο Σταυρό του Κόφινα

Ομορφο φωτορεπορτάζ από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μοιρών στον Τίμιο Σταυρό του Κόφινα

Και του χρόνου!

A-
A+
14/09/2018 | 11:52

Τα Αστερούσια Όρη είναι μια χαμηλή οροσειρά, αλλά με εξαιρετικά απότομες και άγριες βουνοπλαγιές. Ο Κόφινας είναι η ψηλότερη τους κορυφή στα 1231μ και παίρνει το όνομα της από το σχήμα του που μοιάζει με ανάποδο κοφίνι. Στην κορυφή του είχαν κατασκευάσει οι Μινωίτες ένα ιερό κορυφής που ήκμασε το 1700-1600 πΧ, ενώ σήμερα υπάρχει το εκκλησάκι του Τιμιου Σταυρού, όπου λαμβάνει μέρος μια πανάρχαια παράδοση κατά το πανηγύρι στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν μοιράζονται στους πιστούς οι καρποί κάποιων δέντρων που τα λένε μηλίτσες.

Στον Κόφινα μπορούμε να φτάσουμε με ένα σύντομο, αλλά εξαιρετικά απότομο και επιβλητικό μονοπάτι, που ξεκινάει κοντά από το ναό της Παναγίας στους βόρειους πρόποδες της κορυφής. Στο ναό φτάνουμε με χωματόδρομο από τα Καπετανιανά ή τις Στέρνες. Η θέα σε όλη την πορεία αλλά και πάνω από την κορυφή είναι εξαιρετική και δεν προτείνεται για όσους έχουν υψοφοβία.

  

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.